Γιατί ένα μπουκάλι νερό μέσα στο αυτοκίνητο είναι επικίνδυνο;

Μπουκάλι νερό αυτοκίνητο

Το “αθώο” μπουκάλι νερού που έχουμε όλοι στο αυτοκίνητό μας και είναι απαραίτητο τους μήνες που διανύουμε, μπορεί να γίνει επικίνδυνο σε μια δύσκολη κατάσταση.

Οι ακραίες θερμοκρασίες επηρεάζουν αρκετά την οδήγησή μας και ειδικά το καλοκαίρι ο οδηγός θα πρέπει να αποφύγει την αφυδάτωση. Για αυτό τον λόγο θα πρέπει να έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι δροσερό νερό, με την προϋπόθεση ότι το μεταφέρετε σωστά και όχι χύμα στην καμπίνα.

Όλοι οι ειδικοί αναφέρουν ότι οι επιπτώσεις της αφυδάτωσης κατά την οδήγηση είναι παρόμοιες με αυτές της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Μάλιστα, μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Loughborough (Ηνωμένο Βασίλειο) αναφέρει ότι η έλλειψη ενυδάτωσης του οργανισμού προκαλεί ζάλη, κόπωση, απώλεια συγκέντρωσης, πονοκέφαλο και υπνηλία. Και σε μία τέτοια συνθήκη, ο κίνδυνος να υποστείτε τροχαίο ατύχημα αυξάνεται έως και 60%.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μπουκάλι νερό

Η αποφυγή μίας τέτοιας κατάστασης είναι τόσο απλή όσο το να πιούμε νερό, καθώς η τοποθέτηση του μπουκαλιού σε ένα ασφαλές σημείο δεν θα αποτελεί κίνδυνο στις μετακινήσεις μας. Σε αντίθετη περίπτωση, το μπουκάλι του νερού μπορεί να μετατραπεί σε “βλήμα”, να μας εμποδίσει στην οδήγηση, ή ακόμα και να βλάψει την υγεία μας.

Όταν αναγκαζόμαστε να φρενάρουμε ξαφνικά και απότομα, τα αντικείμενα που είναι “χαλαρά” μέσα στο αυτοκίνητο πολλαπλασιάζουν το βάρος τους και μετατρέπονται σε επικίνδυνα αντικείμενα που μπορούν να χτυπήσουν τον οδηγό ή τους επιβάτες. Όταν φρενάρετε με 60 χλμ./ώρα, ένα μπουκάλι ενός λίτρου θα σας χτυπήσει με δύναμη ισοδύναμη με 60 κιλά. Για αυτό και πρέπει να το μεταφέρουμε στην θήκη των πάνελ των θυρών, το ντουλαπάκι ή σε άλλους αποθηκευτικούς χώρους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο άλλος λόγος έχει να κάνει με τον χειρισμό του αυτοκινήτου. Εάν το μπουκάλι του νερού πέσει στο πάτωμα και φτάσει στην περιοχή των πεντάλ, μπορεί να μπλοκάρει τον συμπλέκτη, το γκάζι ή το φρένο, παρεμποδίζοντας βίαια και επικίνδυνα την διαδικασία οδήγησης.

Μπουκάλι νερό

Από την άλλη, ένα μπουκάλι που υποβάλλεται σε υψηλή θερμοκρασία λόγω καλοκαιριού, μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία μας. Ο λόγος; Εάν ένας μικροοργανισμός έρθει σε επαφή με το νερό, θα αναπαραχθεί γρήγορα και όταν θα πιούμε να κολλήσουμε κάποια ασθένεια. Για τον λόγο αυτό, δεν συνιστάται η χρήση μπουκαλιών νερού που βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο για αρκετό καιρό.

Τέλος, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς πρέπει να ενυδατωθούμε. Σταματάμε το αυτοκίνητο σε ασφαλές μέρος, πίνουμε νερό και να συνεχίζουμε την οδήγηση. Σε περίπτωση που το κάνουμε εν κινήσει, αναπόφευκτα θα πρέπει να πάρουμε το ένα χέρι από το τιμόνι και τα μάτια μας από το δρόμο. Σε αυτή την περίπτωση, αν κάνουμε τέσσερα δλ. για να πιούμε νερό και κινούμαστε με 100 χλμ./ώρα, θα έχουμε διανύσει στα “τυφλά” 113 μέτρα. Και αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ