
Ένας κατασκευαστής από την Ιαπωνία και ένας από την Κορέα συμμάχησαν με κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες για να μειώσουν τις μέσες εκπομπές CO2.
Νέες συμμαχίες μεταξύ κατασκευαστών αυτοκινήτων ανακοινώθηκαν προκειμένου να συμμορφωθούν με τα ευρωπαϊκά όρια των εκπομπών CO2 τα οποία δεν πρέπει να ξεπεραστούν μέχρι το τέλος του έτους.
Αυτό συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με τους κατασκευαστές αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων να κερδίζουν πολλά εκατοντάδες εκατ. ευρώ έναντι των παραδοσιακών κατασκευαστών οχημάτων με κινητήρες βενζίνης και diesel.
BUY NOW
Από την άλλη μεριά βέβαια οι αυτοκινητοβιομηχανίες με περισσότερα ρυπογόνα μοντέλα αποφεύγουν τα πολύ βαριά πρόστιμα της ΕΕ τα οποία υπολογίζονται σε αρκετά δισ. ευρώ.

Ιαπωνία και Κορέα ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Κίνα
Σε αντίθεση με ό,τι θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί και παρά τη βιομηχανική τους συνεργασία, η ιαπωνική μάρκα Nissan δεν αποφάσισε να συμμαχήσει με τον γαλλικό όμιλο αυτοκινήτων Renault - ο οποίος πιστεύει επίσης ότι αυτό το είδος συμμαχίας θα μπορούσε να «αποδυναμώσει την ευρωπαϊκή βιομηχανία» - αλλά με τον κινεζικό όμιλο... BYD!
Ερωτηθείς σχετικά με την πιθανή διαθεσιμότητα αχρησιμοποίητων πιστωτικών μονάδων άνθρακα, ο Alfredo Altavilla, ειδικός σύμβουλος της BYD στην Ευρώπη, δήλωσε στις αρχές του έτους ότι η εταιρεία με έδρα τη Σεντζέν βρισκόταν «σε συνομιλίες» με ορισμένους κατασκευαστές και αυτό βρισκόταν σε «προχωρημένο» στάδιο.

Σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτή η νέα συμμαχία Nissan-BYD θα ωφελήσει μόνο τον Ιάπωνα κατασκευαστή όσον αφορά τις πωλήσεις νέων οχημάτων του το 2025. Ο Ιάπωνας κατασκευαστής, ο οποίος μόλις λάνσαρε τα νέα 100% ηλεκτρικά Nissan Micra και Nissan Leaf, ελπίζει να είναι σε θέση να αντισταθμίσει τις εκπομπές ρύπων των άλλων μοντέλων του, όπως τα Nissan Qashqai και Nissan X-Trail, με αυτά τα οχήματα. Αυτό είναι κάτι που το Nissan Ariya και το Nissan Townstar EV Combi δεν το έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής.
Ταυτόχρονα, ο κορεάτης κατασκευαστής KGΜ (πρώην SsangYong) - του οποίου οι πωλήσεις είναι σχετικά χαμηλές στην Ευρώπη αλλά κυρίως μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης - αποφάσισε να πλησιάσει τον κινέζικο αντίστοιχό του Xpeng, ο οποίος έχει σημειώσει ισχυρή ανάπτυξη στην αγορά από την εισαγωγή του πέρυσι.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ