Βγήκαν στους δρόμους οι σύγχρονοι κυνηγοί κεφαλών -Ποιους οδηγούς «καρφώνουν»

ιδιωτικά ραντάρ ταχύτητας

Το έργο των αστυνομικών αρχών έχουν αρχίσει να υποκαθιστούν ορισμένες ιδιωτικές εταιρείες που έχουν επιστρατεύσει οχήματα με ραντάρ ταχύτητας εντός της καμπίνας τους.

Διχασμός επικρατεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τη δημοσίευση ενός βίντεο στο οποίο ένας ιδιώτης οδηγός στην Ισπανία έχει τοποθετήσει στο αυτοκίνητό του ραντάρ που καταγράφει τα οχήματα που κινούνται με υπερβολική ταχύτητα.

Στο βίντεο φαίνεται ότι ο οδηγός να έχει σταθμεύσει το αυτοκίνητό του στην άκρη δρόμου ταχείας κυκλοφορίας στη βιομηχανική περιοχή Cazalegas, στα δυτικά της επαρχίας του Τολέδο, περιμένοντας καρτερικά τη στιγμή που το ραντάρ θα «συλλάβει» κάποιον «γκαζιάρη» οδηγό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αίφνης τον οδηγό πλησιάζει ένας άλλος πολίτης που έχει αντιλήφθεί την ύπαρξη του ραντάρ μέσα στο σταθμευμένο όχημα, ζητώντας διευκρινίσεις. Ο οδηγός, με απόλυτη ψυχραιμία απαντά ότι επιβάλλει πρόστιμα στους οδηγούς που υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου.

Φως στο συγκεκριμένο συμβάν έριξε το ειδησεογραφικό Μέσο “La Voz del Tajo το οποίο ήρθε σε επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές που διαβεβαίωσαν ότι το όχημα όπου βρέθηκε το ραντάρ ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία η οποία είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο της ταχύτητας των κυκλοφορούντων οχημάτων από τo δημοτικό συμβούλιο της Cazalegas.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης La Voz del Tajo, το ίδιο το δημαρχείο επιβεβαίωσε ότι ο οδηγός που πρωταγωνιστεί στο βίντεο είναι «δεόντως εξουσιοδοτημένος, εγκεκριμένος και νόμιμος χειριστής ραντάρ».

ραντάρ ταχύτητας σε ιδιωτικά αυτοκίνητα

Όπως αναφέρεται, η διαδικασία έχει ως εξής: Σε περίπτωση που υφίσταται παράβαση που σχετίζεται με υπερβολική ταχύτητα, οι χειριστές ραντάρ συλλέγουν φωτογραφικό υλικό από τα αυτοκίνητα και στη συνέχεια το αποστέλλουν στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο είναι αυτό που βεβαιώνει την παράβαση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ραντάρ εντός ιδιωτικών οχημάτων έχουν αρχίσει να πληθαίνουν στη Γαλλία, με τις αστυνομικές αρχές να έχουν αναθέσει σε ιδιωτικές εταιρείες την καταγραφή των οχημάτων που κινούνται με το πόδι βυθισμένο στο γκάζι.

Σύμφωνα, μάλιστα με δημοσίευμα της γαλλικής “The Connexion”, μόνο εντός του 2021, τα εν λόγω ραντάρ κατέγραψαν πάνω από 500.000 οχήματα που κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ