Το Suzuki Jimny μεταμορφώθηκε σε μικρό Jeep Cherokee XJ

Suzuki Jimny Jeep Cherokee XJ

Η μόδα της μεταμόρφωσης του μικρού αλλά πολυτάλαντου Suzuki Jimny σε άλλα κλασσικά 4x4 καλά κρατεί στην Ιαπωνία, καθώς πρόσφατα απέκτησε το πρόσωπο του διαδρονικού Cherokee XJ.

Η κλασσική, τετραγωνισμένη σιλουέτα του Jimny το κάνει συμβατό με κάθε είδους μεταμόρφωση που μπορεί κανείς να φανταστεί. Σε παλαιότερες μετατροπές του έχει πάρει ήδη τη μορφή των Land Rover Defender ή Mercedes G-Class, και τώρα μια εταιρεία που λέγεται Marvelous -στην πόλη Yonago της Ιαπωνίας- του έδωσε το στιλ του Jeep Cherokee XJ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο, και μάλιστα δεν χάνει καθόλου παρά τις μικρότερες διαστάσεις του σύγχρονου ιαπωνικού τετρακίνητου. Οι αναλογίες του δείχνουν να είναι αρμονικές, και φυσικά η μάσκα του είναι μια πιστή αντιγραφή του ιδιαίτερα δημοφιλούς στην Αμερική Cherokee XJ, που βρισκόταν στην αγορά των ΗΠΑ από το 1983 μέχρι το 2001.

Κι αυτό δεν ήταν τυχαίο. Η Marvelous αφαίρεσε, για παράδειγμα, μία από τις επτά κάθετες πτυχές της γρίλιας του XJ, χωρίς να χάσει σε τίποτα από το συνολικό στιλ του ρύγχους - το οποίο στιλ κυριαρχείται από τα τετράγωνα φωτιστικά σώματα.

Το κιτ μετατροπής της εταιρείας περιλαμβάνει, επίσης, νέους -και άβαφους- εμπρός και πίσω πλαστικούς προφυλακτήρες ή -προαιρετικά- εκτεταμένους προφυλακτήρες στο χρώμα του αμαξώματος που θυμίζουν εκείνους του Wrangler.

Οι τροποποιήσεις ωστόσο δεν περιορίζονται μόνο στον αισθητικό τομέα. Υπάρχουν δύο διαφορετικά σεταρίσματα ανύψωσης της ανάρτησης, κατά 3,8 και 7,6 εκατοστά, που κάνουν πιο επιβλητική της στάση του Jimny/XJ και πιο σκληρή την off-road ικανότητά του. Επίσης, το κιτ περιλαμβάνει και νέες, aftermarket ζάντες αλουμινίου με off-road ελαστικά της Yokohama.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον κινητήρα δεν έχει υπάρξει καμία παρέμβαση. Παραμένει αναλλοίωτος ο τετρακύλινδρος 1.5 βενζίνης που παράγει 102 ίππους, ενώ στην Ιαπωνία διατίθεται και ένας τρικύλινδρος Turbo 658 κ.εκ. που έχει ισχύ 63 hp στη βασική έκδοση του Jimny.

Το συγκεκριμένο Jimny με το πρόσωπο του Cherokee XJ έκανε την εμφάνισή του στο φετινό φεστιβάλ αυτοκινήτου της Nagoya. Η Marvelous ήδη δέχεται παραγγελίες είτε για κάθε εξάρτημα του κιτ μεμονωμένα, είτε για όλο το κιτ, είτε για ολόκληρο το Jimny -στην τρίθυρη όσο και στη νέα πεντάθυρη έκδοσή του-που περιλαμβάνει όλες τις τροποποιήσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεμονωμένα, η γρίλια με τα φώτα κοστίζει περίπου 1.250 ευρώ, από σχεδόν 500 ευρώ τιμάται ο κάθε προφυλακτήρας και από περίπου 750 ευρώ οι πιο ογκώδεις προφυλακτήρες (οι εμπνευσμένοι από το Wrangler). Το πλήρες αυτοκίνητο με όλες τις μετατροπές κοστίζει στη χώρα της Άπω Ανατολής λίγο πάνω 17.000 ευρώ, ενώ η υψηλότερη και πλατύρερη έκδοση αγγίζει τις 20.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ