Επίσημο: Αποκαλύφθηκε το πεντάθυρο Suzuki Jimny

Suzuki Jimny 5 Door

Την πρεμιέρα του στη μακρινή Ινδία πραγματοποίησε η πρώτη πεντάθυρη έκδοση στην ιστορία του Suzuki Jimny, οι πιθανότητες της οποίας να βρεθεί και στην ευρωπαϊκή αγορά παραμένουν λιγοστές.

Μετά από τουλάχιστον μια πενταετία αναμονής, το πρώτο πεντάθυρο Suzuki Jimny αποκαλύφθηκε με κάθε επισημότητα στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου που πραγματοποιείται αυτήν την περίοδο στο Νέο Δελχί.

Η πρώτη πεντάθυρη έκδοση στην ιστορία του Suzuki Jimny διαθέτει αισθητά μεγαλύτερο μήκος και τη δυνατότητα να φιλοξενήσει με άνεση τέσσερις επιβάτες στο εσωτερικό του.

Suzuki Jimny 5 Door
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, το μήκος του πεντάθυρου Suzuki Jimny αγγίζει τα 4,0 μέτρα, όντας 34 εκατοστά μακρύτερο από την γνώριμη σε εμάς ευρωπαϊκή εκδοχή του και σχεδόν 60 εκατοστά από την ινδική.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι και τα 34 εκατοστά της αύξησης του συνολικού μήκος προέρχεται από το επιμηκυμένο μεταξόνιο, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την άνεση των επιβατών στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Suzuki Jimny 5 Door

Αντιθέτως, τόσο το πλάτος όσο και το ύψος παρέμειναν σταθερά, συναντώντας τα νούμερα της ευρωπαϊκής έκδοσης του Suzuki Jimny.

Σε ό,τι αφορά στο διαμέρισμα των αποσκευών, η χωρητικότητά του ξεκινά από τα 208 λίτρα και μπορεί να φτάσει έως και τα 332 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Για την κίνηση του πεντάθυρου Suzuki Jimny φροντίζει ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1,5 λίτρου με την ταπεινή απόδοση των 105 ίππων και των 134 Nm ροπής. Αντιστοίχως, το σύστημα μετάδοσης θα αποτελείται από ένα μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων με σχέσεις υποπολλαπλασιασμού και το κατά επιλογή σύστημα τετρακίνησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Suzuki Jimny 5 Door

Το πεντάθυρο Suzuki Jimny θα ξεκινήσει την εμπορική πορεία του από την Ινδία, με τις πρώτες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για τον ερχόμενο Μάιο. Θα ακολουθήσουν οι αγορές της Αφρικής, της Αυστραλίας και την Νότιας Αμερικής, όχι όμως και εκείνη της Ευρώπης, καθώς ως γνωστόν με τον συγκεκριμένο κινητήρα, το Suzuki Jimny δεν προσφέρεται στη γηραιά ήπειρο σε επιβατικές, τουλάχιστον, εκδόσεις.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ