Το success story της MG στην Ευρώπη -SUV με κάτω από 14.000 ευρώ

MG αυτοκίνητα success story 2023 πωλήσεις

Η MG κατακτά εκ νέου την ευρωπαϊκή ήπειρο έχοντας μια value for money γκάμα συμβατικών, υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και τιμές που ξεκινούν από τα 13.990 ευρώ.

Ξεκίνησε ως Morris Garages στην Αγγλία πριν από έναν σχεδόν αιώνα και πέρασε από 40 κύματα για να επιστρέψει ξανά με αξιώσεις στη Γηραιά Ήπειρο έχοντας παράλληλα μεγάλα πλάνα για το μέλλον της.

Ο λόγος για την MG, τα δικαιώματα της οποίας έχουν περάσει από το 2007 στην κινέζικη SAIC. Η SAIC εξαγόρασε την επίσης κινέζικη Nanjing το 2005 η οποία είχε κάνει νωρίτερα δικά της τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος MG, όταν χρεοκόπησε το MG Rover Group το 2005.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θέλοντας να κερδίσει το κοινό της Μ. Βρετανίας, η MG ξεκίνησε αρχικά να δραστηριοποιείται εκεί συναρμολογώντας τα πρώτα της αυτοκίνητα από το 2007 και να βλέπει συνεχώς τις πωλήσεις της να αυξάνονται. Το 2019 έκανε την μεγάλη κίνηση και άνοιξε την γκάμα της και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές γνωρίζοντας διαρκώς άλματα στις πωλήσεις των μοντέλων της.

Με εκπροσώπηση σε 38 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οι σημαντικότερες αγορές αυτοκινήτου της Γηραιάς Ηπείρου, η MG είδε τις πωλήσεις της το 2021 να τριπλασιάζονται έναντι του 2020 και να ξεπερνούν τις 50.000 μονάδες. Το 2022 ήταν μια ακόμη πιο επιτυχημένη χρονιά με τη MG να ξεπερνά το ορόσημο των 100.000 πωλήσεων και να κοιτάζει το ευρωπαϊκό της μέλλον με αισιοδοξία.

Το success story της MG επί ευρωπαϊκού εδάφους μόνο τυχαίο δεν είναι αφού η θυγατρική της SAIC κινείται μεθοδικά αναφορικά με την εξάπλωσή της έχοντας παράλληλα και την υποστήριξη του μεγαλύτερου ομίλου αυτοκινήτου της Κινας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δίκτυο αντιπροσώπων και dealer της MG αναπτύχθηκε ραγδαία τα τελευταία δύο χρόνια και μετρά πλέον περισσότερα από 790 σημεία εξυπηρέτησης. Η έντονη πλέον παρουσία της εταιρείας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στις χαμηλές συγκριτικά τιμές των μοντέλων της.

Οι χαμηλές τιμές που κάνουν τα μοντέλα της MG πολύ ελκυστικά σε μια μεγάλη μερίδα του κοινού, δεν συνδυάζονται με ελλείψεις σε επίπεδο εξοπλισμού ή παραχωρήσεις στον τομέα της ασφάλειας. Το τελευταίο φαίνεται άλλωστε και από τις πεντάστερες αξιολογήσεις του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού Euro NCAP στα τρία τελευταία μοντέλα που δοκίμασε, τα ZS, HS και MG 4.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της επιτυχίας της MG είναι η ανάπτυξή της στην ισπανική αγορά, στην οποία ξεκίνησε να δραστηριοποιείται μόλις πριν από δύο χρόνια, τον Μάρτιο του 2021. Σε αυτό το μικρό διάστημα έχει καταφέρει να ξεπεράσει σε μέσο όρο τις 1.000 πωλήσεις ανά μήνα, ενώ εντός του 2023 οι dealer επί ισπανικού εδάφους αναμένεται να φτάσουν στους 100.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το best seller μοντέλο στην Ισπανία αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη είναι το μικρομεσαίο ZS των 4,32 μ., το οποίο είναι διαθέσιμο ως συμβατικό αλλά και ως αμιγώς ηλεκτρικό, σε δύο διαφορετικές εκδόσεις μάλιστα από πλευράς απόδοσης και στις δύο περιπτώσεις.

Οι τιμές για το ZS ξεκινούν στην ισπανική αγορά από τα 13.990 ευρώ για το μοντέλο με το ατμοσφαιρικό μοτέρ του 1,5 λίτρου των 106 ίππων, ενώ για το ηλεκτρικό ZS EV, τιμή εκκίνησης αποτελούν τα 22.280 ευρώ για την έκδοση με την μικρότερη μπαταρία των 50 kWh και το ηλεκτρικό μοτέρ των 177 ίππων.

Με μοντέλα σαν το ZS, γρήγορη επέκταση του δικτύου της σε όλη την Ευρώπη και την διατήρηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών τους στο ακέραιο, το success story της αναγεννημένης MG αναμένεται να συνεχιστεί, ενώ ενδιαφέρον θα έχει πότε θα κάνει επίσημη είσοδο και στην ελληνική αγορά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ