Επίσημο: Βγαίνουν στους δρόμους τα πρώτα Lada χωρίς ABS και αερόσακους

Ladac Niva γυρνάει 40 χρόνια πίσω

Οι κυρώσεις στη Ρωσία ελέω της εισβολής στην Ουκρανία έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητές στη χώρα με τη Lada να γυρνά... 40 χρόνια πίσω και να παράγει μοντέλα χωρίς βασικά ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας.

Ένας από τους τομείς της ρώσικης οικονομίας που έχει δεχτεί πλήγμα από τις οικονομικές και εμπορικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία είναι φυσικά και εκείνος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το τίμημα σε αυτή την περίπτωση το «πληρώνει» η Lada, η οποία συνεχίζει να παράγει μοντέλα της για την εγχώρια αγορά μέχρι να της τελειώσουν τα αποθέματα σε ηλεκτρονικά συστήματα. Έπειτα αυτά θα παράγονται με σημαντικές ελλείψεις όμως σε ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας και συστήματα υποβοήθησης του οδηγού

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα εν λόγω συστήματα, που θεωρούνται όχι μόνο απαραίτητα αλλά και υποχρεωτικά για την πώληση ενός σύγχρονου αυτοκινήτου στις χώρες της Ε.Ε., δεν τοποθετούνται πλέον στα αυτοκίνητα της ρώσικης εταιρείας, με αποτέλεσμα αυτά να «γυρνούν» τεχνολογικά 30 με 40 χρόνια πίσω αναφορικά με την ενεργητική αλλά και παθητική ασφάλεια που προσφέρουν.

Τα Lada Πάνε 40 χρόνια πίσω 2022

Σύμφωνα και με αναφορές που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, τα πρώτα αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν και θα έχουν κάνει υποβάθμιση στον εξοπλισμό τους θα δουν το φως της παραγωγής σε ένα περίπου μήνα, στις αρχές Ιουνίου. Από τον εξοπλισμό τους θα απουσιάζει το ABS, το σύστημα ελέγχου δυναμικής ευστάθειας ESP αλλά και οι αερόσακοι ασφάλειας για οδηγό και συνεπιβάτες.

Τα μοντέλα που θα δεχτούν υποβάθμιση είναι το Lada Vesta, το οποίο αναμένεται να παράγεται και με έναν παλιότερης τεχνολογίας κινητήρα, αλλά και το αειθαλές Niva.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τις αναφορές η έλλειψη όλων αυτών των ηλεκτρονικών συστημάτων από τον εξοπλισμό των μοντέλων της Lada, αναμένεται να τα κάνει σημαντικά φθηνότερα και πιο προσιτά στο κοινό, αν και μέχρι στιγμής η ρώσικη εταιρεία δεν έχει προχωρήσει σε αλλαγές στον τιμοκατάλογό της. Ίσως αυτό το δούμε όταν τα πρώτα Lada χωρίς τα απαραίτητα συστήματα ασφάλειας περάσουν τις πύλες του εργοστασίου της AvtoVAZ.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ