Στο συνεργείο περισσότερα από 1 εκατομμύριο Tesla -Ποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν

Tesla Model 3

Ισχυρό πλήγμα για την αξιοπιστία της Tesla, η οποία αναγκάζεται να ανακαλέσει πάνω από 1 εκατ. οχήματα λόγω μιας δυσλειτουργίας κατά το κλείσιμο των παραθύρων.

Στην ανάκληση 1,1 εκ. αυτοκινήτων της προχωρά η Tesla, λόγω ενός προβλήματος που εντοπίστηκε κατά το κλείσιμο των παραθύρων, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος τραυματισμού των επιβατών.

Ειδικότερα, η ανάκληση αφορά 1.096.762 κομμάτια, και συγκεκριμένα Model 3 που έχουν κατασκευαστεί από το 2017 έως το 2022, Model Y (2020-2021), Model S (2021-2022), αλλά και κάποια Model X.

O Εθνικός Οργανισμός Ασφάλειας για τους Αυτοκινητόδρομους (NHTSA) διαπίστωσε ότι ο μηχανισμός που αποτρέπει το κλείσιμο των παραθύρων κατά την παρεμβολή εμποδίου (π.χ. ενός χεριού) δεν εντοπίζει αρκετά γρήγορα το αντικείμενο με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος τραυματισμού του οδηγού ή των επιβατών. Παράλληλα, όπως επισημαίνει το Bloomberg, τα παράθυρα των Tesla υπάρχει περίπτωση να κλείσουν με υπερβολική δύναμη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
εργοστάσιο tesla

Ο NHTSA επισήμανε ότι τα οχήματα απέτυχαν να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις του ομοσπονδιακού πρωτοκόλλου ασφάλειας που αφορά τα ηλεκτρικά παράθυρα μηχανοκίνητων οχημάτων.

Η Tesla, από τη μεριά της, ανέφερε ότι δεν έχει λάβει γνώση για κάποιο περιστατικό τραυματισμού επιβάτη οχήματός λόγω της συγκεκριμένης δυσλειτουργίας στα παράθυρα.

Διαβεβαίωσε, ωστόσο, τον NHTSA ότι θα προσπαθήσει να επιλύσει το πρόβλημα μέσω over-the-air αναβαθμίσεων, ενώ θα αρχίσει να ειδοποιεί τους ιδιοκτήτες των οχημάτων στις 15 Νοεμβρίου.

Στο άκουσμα της είδησης, η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε κατά 0,8%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Tesla ανακαλεί δεκάδες χιλιάδες αυτοκίνητά της. Ειδικότερα, στα τέλη του 2021, ο NHTSA διαπίστωσε ότι κατά το άνοιγμα του πίσω καπό, αυτό έρχεται σε επαφή με το ηλεκτρικό κύκλωμα της κάμερας οπισθοπορείας, προκαλώντας δυσλειτουργία στην κάμερα. Η ανάκληση, τότε, αφορούσε 700.000 οχήματα. - Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Tesla ανάκληση

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ