Ανάκληση μαμούθ για 700.000 Tesla

Tesla

Ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα στην αξιοπιστία της δέχθηκε η Tesla, η οποία είναι αναγκασμένη να προχωρήσει στην ανάκληση 700.000 οχημάτων εξαιτίας προβλημάτων ασφαλείας.

Ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα ανακλήσεων στην ιστορία της καλείται να υλοποιήσει η Tesla στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Η ανάκληση αφορά σχεδόν μισό εκατομμύρια οχήματα, τα περισσότερα εκ των οποίων Model 3, που σύμφωνα με τον Οργανισμό Ασφαλείας Αυτοκινητοδρόμων στις ΗΠΑ, αφορά τη δυσλειτουργία της κάμερας οπισθοπορείας.

Τα περίπου 500.000 Tesla Model 3 και Model S, τα οποία έχουν κατασκευαστεί από το 2014 έως το 2020 και έχουν διατεθεί στην αμερικανική αγορά. Βέβαια δεν είναι μόνον οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες των ύποπτων μοντέλων της Tesla που θα κληθούν να επισκεφθούν το επίσημο δίκτυο επισκευαστών της αμερικανικής φίρμας, καθώς και στην Κίνα περισσότερα από 200.000 αυτοκίνητα πρόκειται περάσουν τις πύλες των συνεργείων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Tesla Factory

Το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση προκύπτει από το σύστημα ανοίγματος του πίσω καπό, το οποίο έρχεται σε επαφή με το ηλεκτρικό κύκλωμα της κάμερας οπισθοπορείας, προκαλώντας επί της ουσίας τη δυσλειτουργία της και στερώντας τις υπηρεσίες της από τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας των μοντέλων της Tesla.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν ήδη καταγραφεί σχεδόν 3.000 περιστατικά που συνδέονται με το συγκεκριμένο πρόβλημα, αριθμός αρκετός ώστε να προκαλέσει την παρέμβαση του NHTSA και να οδηγήσει στην ανάκληση των περίπου 500.000 αυτοκινήτων.

Στο άκουσμα της είδησης, η μετοχή της Tesla υποχώρισε κατά 3% ωστόσο στη συνέχεια ανέκαμψε, περιορίζοντας τις αρχικές απώλειες.

Σε ό,τι αφορά στην Κίνα, η ανάκληση των 200.000 αυτοκινήτων περιλαμβάνει 144.208 Tesla Model 3 τα οποία έχουν παραχθεί στην Σαγκάη και σχεδόν 56.000 μοντέλα τα οποία έχουν εισαχθεί και αφορά εκτός των άλλων και το αναίτιο άνοιγμα του πίσω καπό εν κινήσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ