Στο Σιάτλ τοποθέτησαν φορτιστές αυτοκινήτων στις κολόνες του ηλεκτρισμού

Seattle Pole Chargers

Η πόλη του Σιάτλ προσπαθεί να διευκολύνει όσους επιθυμούν να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα οικιακής φόρτισης, τοποθετώντας δημόσιους φορτιστές στις κολόνες του δικτύου ηλεκτρισμού.

Για πολλούς από τους κατοίκους σε διαμερίσματα της αμερικανικής πόλης ή σε άλλες οικίες που δεν διαθέτουν δικό τους χώρο στάθμευσης, δεν είναι εφικτή η πρόσβαση σε παροχή ρεύματος για τη φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Συνεπώς, μία καλή λύση για να μπορέσουν να αποκτήσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι η τοποθέτηση φορτιστών στις κολόνες του δρόμου. H τοποθέτηση δημόσιων φορτιστών σε πολυσύχναστα σημεία των πόλεων είναι μια τάση που εξαπλώνεται ακόμα και στη χώρα μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δημοτική αρχή του Σιάτλ προχώρησε σε αυτή την κίνηση, τοποθετώντας στις κολόνες τους πρώτους φορτιστές. Η χρήση τους είναι ελεύθερη για όλους, και δεν γίνεται με κάποιο προκαθορισμένο ραντεβού - όποιος βρει ελεύθερη θέση, συνδέει το αυτοκίνητό του.

Μπορεί να συνδεθεί ένα αυτοκίνητο τη φορά, και η παροχή ρεύματος είναι της τάξης των 9,6 kW. Με κάθε ώρα φόρτισης, συνεπώς, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο αποκτά περίπου 50 χιλιόμετρα ηλεκτρικής αυτονομίας.

Υπάρχει η δυνατότητα, επίσης, στους κατοίκους της πόλης να ζητήσουν την εγκατάσταση ενός φορτιστή σε κολόνα κοντά στο σπίτι τους, αν πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια. Όπως, για παράδειγμα, να διαθέτουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ή να προγραμματίζουν την αγορά του σε μέχρι και 12 μήνες, να βρίσκονται στα όρια της πόλης και να επιτρέπεται η στάθμευση στο σημείο χωρίς να μπλοκάρεται κάποιος ποδηλατόδρομος ή λεωφορειόδρομος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υπηρεσία Seattle City Light εξετάζει όλες τις αντίστοιχες αιτήσεις, και εν συνεχεία εγκαθιστά τους δημόσιους φορτιστές σε όποιο σημείο εγκρίνει. Με την προϋπόθεση να μην αντιτίθεται στην τοποθέτησή τους ποσοστό άνω του 50% των μόνιμων ιδιοκτητών κατοικιών στην εν λόγω γειτονιά.

Όλα τα έξοδα -αγοράς και τοποθέτησης- των φορτιστών καλύπτονται από τη δημοτική υπηρεσία. Όμως, όποιος δημότης κάνει χρήση του φορτιστή καλείται να καταβάλει κόστος 0,20 δολαρίων για κάθε kWh.

Αυτή η κίνηση συμβάλλει στο στόχο της πόλης του Σιάτλ να μειώσει τις εκπομπές ρύπων από τις μεταφορές κατά 83% στην περίοδο από το 2008 μέχρι το 2030. Είναι μόνο μία από τις επενδύσεις που κάνει η αμερικανική μεγαλούπολη προς αυτή την κατεύθυνση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ