Έρευνα: Οι οδηγοί ηλεκτρικών χάνουν την ευκαιρία φθηνών τιμολογίων φόρτισης στο σπίτι

Battery EV Charging

Ένα μεγάλο ποσοστό κατόχων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, χάνει την ευκαιρία να πετύχει σημαντική οικονομία από τα φθηνότερα τιμολόγια χρέωσης στο σπίτι, σύμφωνα με νέα έρευνα της Delta-EE.

Η τελευταία ρώτησε 1.169 ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων σε οκτώ χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο) και διαπίστωσε ότι το 42% δεν έχει ειδικό σημείο φόρτισης στο σπίτι. Επίσης διαπίστωσε ότι το 14% των οδηγών πίστευε ότι ένα τυπικό βύσμα τοίχου ήταν αρκετό για τη φόρτιση του οχήματός τους. Το 80% των κατόχων έχει πρόσβαση σε στάθμευση εκτός δρόμου, αν και αυτό διέφερε μεταξύ των χωρών, με το ποσοστό να κυμαίνεται από το 61% στην Ισπανία έως 88% στη Νορβηγία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Delta-EE διαπίστωσε ότι το 74% των οικιακών φορτιστών είναι πλέον συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, ανοίγοντας το δρόμο για έξυπνη φόρτιση σε ώρες χαμηλού κόστους. Η έξυπνη φόρτιση δεν είναι μόνο φθηνότερη, αλλά και εξαιρετικά χρήσιμη για την υποστήριξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας σε περιόδους χαμηλής ζήτησης.

Τέλος, η έρευνα διαπίστωσε ότι το 49% των οδηγών EV έχουν περισσότερες από μία κάρτες χρέωσης ή εφαρμογές, για πρόσβαση σε δημόσια σημεία χρέωσης.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ