Στο σφυρί Toyota Hilux 40 ετών σε κατάσταση βιτρίνας

40 ετών Toyota Hilux SR5 pick up σε δημοπρασία

Αν και συμπλήρωσε τέσσερεις δεκαετίες ζωής το συγκεκριμένο Toyota Hilux μοιάζει σα να βγήκε τώρα από το εργοστάσιο και... περιμένει με αγωνία των επόμενο ιδιοκτήτη του.

Στην άλλη μεριά του Ατλαντικού τα pick up είναι απόλυτα ενσωματωμένα στην τετράτροχη κουλτούρα των Ηνωμένων Πολιτειών και επειδή οι πωλήσεις τους δεν περιορίζονται μόνο στους επαγγελματίες καταφέρνουν να συναγωνίζονται ευθέως τα συμβατικά αυτοκίνητα στις ταξινομήσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις Η.Π.Α. τα pick up έχουν το δικό τους τεράστιο κοινό που δεν τα εκτιμά μόνο για την χρηστικότητα και τις εκτός δρόμου δυνατότητες που τα χαρακτηρίζουν αφού η λατρεία των Αμερικανών προς αυτά φαίνεται τόσο στις εκτενείς μετατροπές που πραγματοποιούν όσο και στην αγορά των κλασικών που υπάρχει γι' αυτά και βρίσκεται σε άνθιση.

Τους δύο παραπάνω κόσμους συνδυάζει το Toyota Hilux του 1982 που βλέπετε στις οθόνες σας, το οποίο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και πωλήθηκε πρόσφατα σε δημοπρασία της Mecum που πραγματοποιήθηκε στο Las Vegas, με το ποσό που άλλαξε χέρια να μην γίνεται γνωστό.

Πρόκειται για μοντέλο που ανήκει στην τρίτη γενιά του pick up της ιαπωνικής εταιρείας και είναι συγκεκριμένα η δημοφιλής έκδοση SR5 (Sport Runabout 5-Speed) που ήταν διαθέσιμη αποκλειστικά με την μακριά καρότσα και το προαιρετικό 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Την κίνηση αναλαμβάνει ο θρυλικός για τα επίπεδα αξιοπιστίας του εν σειρά 4κύλινδρος κινητήρας R22 χωρητικότητας 2,4 λίτρων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις μετατροπές που πραγματοποιήθηκαν από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του Hilux περιλαμβάνονται οι μεγαλύτεροι θόλοι των τροχών, κιτ που αυξάνει την απόσταση από το έδαφος και τα αμορτισέρ με τις μεγαλύτερες διαδρομές της Pro Comp.

Διαφορετικοί έναντι των εργοστασιακών είναι και οι τροχοί με τα off road ελαστικά των 35 ιντσών, οι εμπρός και πίσω μεταλλικοί προφυλακτήρες, το μεγάλων διαστάσεων roll bar με τους πέντε προβολείς της KC, οι μεταλλικές ποδιές και η επένδυση που έχει τοποθετηθεί την καρότσα.

Η εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το 40χρονο Hilux φαίνεται και από την καμπίνα του, η οποία επί της ουσίας δεν παρουσιάζει σημαντικά σημάδια φθοράς από τη χρήση και έχει κρατηθεί σε γενικές γραμμές στην εργοστασιακή της μορφή.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ