Η μοναδική λευκή Ferrari Enzo του πλανήτη έτοιμη να σπάσει το ρεκόρ τιμής πώλησης

Ferrari Enzo 2003 White

Τον καιρό της αποκάλυψης της κατακόκκινης Enzo, πριν από δύο δεκαετίες, η Ferrari έβαψε λιγότερα από είκοσι αντίτυπά της σε διαφορετικό χρώμα, για τους πιο εκλεκτούς της πελάτες - κι αυτό είναι το μοναδικό λευκό.

Με το μανδύα του χρώματος Bianco Avus, βγήκε από τις πύλες του Μαρανέλο το Μάιο του 2003 με κατεύθυνση προς την Ελβετία - όπου παραδόθηκε στην αντιπροσωπεία Symbol Automobiles της περιοχής του Matran για λογαριασμό ενός γερμανόφωνου Ελβετού δισεκατομμυριούχου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο τελευταίος δεν την οδηγούσε συχνά και οκτώ χρόνια αργότερα, το 2011, το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στο Hong Kong για να αποτελέσει έκθεμα σε μια σπάνια συλλογή από Ferrari στο ασιατικό λιμάνι. Τελευταία ταξίδεψε στον Καναδα - όπου βρίσκεται σήμερα.

Πριν διασχίζει τον Ειρηνικό, η λευκή Enzo συντηρήθηκε στην εντέλεια από την επίσημη αντιπροσωπεία της Ferrari στο Hong Kong, Blackbird Concessionaries. Έτσι, βρίσκεται σε άρτια κατάσταση, τόσο μηχανικά όσο και στο -επενδεδυμένο με δέρμα Nero και ανθρακονήματα- εσωτερικό της, ενώ συνοδεύεται και από το πιστοποιητικό γνησιότητας Ferrari Classiche.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το supercar-σύμβολο της δεκαετίας του 2000, που φέρει το όνομα του θρυλικού ιδρυτή της Ferrari, διαθέτει κινητήρα V12 6.0 λίτρων και απόδοσης 651 ίππων. Η αρτιότητά της, το μοναδικό της χρώμα, η πιστοποίηση και τα ελάχιστα χιλιόμετρα (9.600) στο κοντέρ αυτής της Enzo αναμένεται να την καταστήσουν ένα από τα πιο ακριβά αυτοκίνητα όλων των εποχών που έχει βγάλει σε δημοπρασία ο οίκος RM Sotheby’s.

Η δημοπρασία θα γίνει στις 29 Ιουνίου, και μια τάξη μεγέθους για την τιμή που μπορεί να αγγίξει η λευκή Enzo δίνει η πώληση μιας εξίσου σπάνιας μαύρης Enzo (με 27,358 χιλιόμετρα στο κοντέρ της) τον Αύγουστο του 2021 - που πουλήθηκε έναντι 3,2 εκατομμυρίων ευρώ. Το ίδιο ακριβώς ποσό πέτυχε πρόσφατα και ένα αντίτυπο με το μοναδικό χρώμα Rosso Scuderia που είχαν τότε τα μονοθέσια της Formula 1, ενώ μία με το «τυπικό» κόκκινο χρώμα και με πολύ λίγα χιλιόμετρα, μόλις 4.760, έπιασε πρόσφατα 2,84 εκατ. ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ