Ο Valtteri Bottas βγάζει στο σφυρί τη σπάνιά του Mercedes-AMG One

Mercedes-AMG One Valtteri Bottas

Μετά τον Fernando Alonso, και ο Valtteri Bottas αποφάσισε ότι αυτή είναι η σωστή στιγμή να αποχωριστεί ένα από τα σπάνια και άκρως συλλεκτικά του σπορ αυτοκίνητα: το hypercar Mercedes-AMG One.

Το δημιούργημα του Affalterbach είναι στην ουσία μια Formula 1 για το δημόσιο δρόμο, καθώς διαθέτει το ίδιο υβριδικό σύστημα -αλλά με τέσσερις, αντί για δύο- ηλεκτροκινητήρες που έχουν και τα μονοθέσια της Mercedes F1. Συνδυαστικά, οι κινητήρες του αποδίδουν 1.049 ίππους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To υβριδικό hypercar της Mercedes-AMG θα κατασκευαστεί σε μόλις 275 αντίτυπα, καθένα εκ των οποίων τιμάται 2,4 εκατομμυρία ευρώ. Όλα τα αντίτυπά του έχουν ήδη προπωληθεί - για την ακρίβεια, η AMG έλαβε τετραπλάσιες παραγγελίες από την προγραμματισμένη παραγωγή, αλλά αρνήθηκε να την αυξήσει για να διατηρήσει τη σπανιότητα του αυτοκινήτου.

Η πρώτη Mercedes-AMG One ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2023, στα χρώματα της ομάδας της Mercedes F1. Πολύ σύντομα ο Lewis Hamilton απέκτησε δύο αντίτυπα, ένα για τον εαυτό του και για ένα για δώρο στον πατέρα του Anthony, ενώ ένα αντίτυπο αγόρασε τον περασμένο Ιούλιο και ο Valtteri Bottas - οδηγός της ομάδας μέχρι το τέλος του 2021.

Τώρα, σε μια εποχή που τα συλλεκτικά αυτοκίνητα που δημοπρατούνται αγγίζουν αστρονομικές τιμές, ο Φινλανδός αποφάσισε ότι ο χρονισμός είναι σωστός να βγάλει τη δική του, μπλε μεταλλική Mercedes-AMG One στο σφυρί. Αυτό θα γίνει στο πλαίσιο του φετινού Monaco Yacht Show, στο γαλλικό κοσμοπολίτικο λιμάνι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το γερμανικό hypercar του Φινλανδού πιλότου της Formula 1, που πλέον οδηγεί για την Alfa Romeo F1, έχει μόνο τα εργοστασιακά του χιλιόμετρα στο κοντέρ. Όπως αναφέρουν οι πωλητές του, ο νέος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου θα το παραλάβει προσωπικά από τον ίδιο τον Bottas. Αν το θελήσει, μάλιστα, ο Φινλανδός θα το υπογράψει και θα του δείξει τον τρόπο χρήσης και οδήγησης του hypercar.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστή η αρχική τιμή πώλησης του αυτοκινήτου. Οι γνωρίζοντες υποστηρίζουν ότι σίγουρα θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 3 εκατομμύρια ευρώ, δεδομένου ότι όλη η παραγωγή του εργοστασίου έχει δεσμευθεί εδώ και καιρό και ότι το αυτοκίνητο θα φέρει τη φήμη ότι άνηκε σε έναν κορυφαίο οδηγό της F1.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ