Ντεμπούτο στο Goodwood θα κάνει το πρώτο hypercar της Red Bull

red bull

Αν και ο τεχνικός διευθυντής της Red Bull Racing αποχωρεί το 2025, μετά από 18 χρόνια και 13 πρωταθλήματα, αυτό δεν σημαίνει πως το project του νέου hypercar, δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί.

Ο Adrian Newey λοιπόν φεύγει, όμως το RB17 παραμένει στο τραπέζι και μάλιστα θα αποκαλυφθεί φέτος στο Goodwood Festival, που πραγματοποιείται τον ερχόμενο Ιούλιο. Σύμφωνα με μια δήλωσή του, «Τα τελικά στάδια της εξέλιξης του αυτοκινήτου βρίσκονται μπροστά μας. Και για υπενθύμιση, όσος χρόνος μου απομένει στην ομάδα, θα αφιερωθεί εκεί».

Τούτο έχει επιβεβαιώσει εξάλλου και η ίδια η Red Bull. Το RB17 αφορά ένα όχημα, που θα έχει αποκλειστική χρήση στην πίστα. Οι πληροφορίες μιλούν για 1.000 ίππους από έναν V10 κινητήρα, ο οποίος θα στροφάρει έως τις 15.000 σ.α.λ.! Ταυτόχρονα, ένας ηλεκτροκινητήρας θα συνδράμει με επιπλέον 200 ίππους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο υπολογίζεται να ζυγίζει κάτω από 910 κιλά και σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα ανταγωνίζεται σε χρόνους, ένα μονοθέσιο της Formula 1. Η μέγιστη καθοδική δύναμη στα 240 χλμ./ώρα θα είναι 1.700 κιλά, ενώ στα 190 χλμ./ώρα ξεπερνά τα 900 κιλά. Η εταιρεία σκοπεύει να κατασκευάσει 50 μονάδες από το RB17, με την τιμή για κάθε ένα από αυτά να κυμαίνεται στα 5,9 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ