Στο φως η νέα BMW Σειρά 2 Coupe

BMW Σειρά 2 Coupe 2022

Η επίσημη αποκάλυψη της νέας BMW Σειράς 2 Coupe, φέρνει στο φως τις σχεδιαστικές και τεχνικές προδιαγραφές ενός αυτοκινήτου, η μέγιστη ισχύς του οποίου φτάνει στην κορυφαία-εξακύλινδρη έκδοση τους 374 ίππους.

Συνέχεια στην παράδοση που τη θέλει να περνά στην παραγωγή συμπαγών διαστάσεων coupe δίνει η BMW, αποκαλύπτοντας τη δεύτερη κατά σειρά γενιά της Σειράς 2 Coupe.

Με μήκος που φτάνει τα 4,54 μέτρα, η νέα BMW Σειρά 2 Coupe παρουσιάζει σημαντική αύξηση των διαστάσεών της παραμένοντας ωστόσο κάτω από τα επίπεδα της επιβλητικής «τεσσάρας».

BMW Σειρά 2 Coupe
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρα από το μήκος, αυξημένο κατά 5 εκατοστά είναι το μεταξόνιο του βαυαρικού coupe ενώ και το πλάτος έχει κερδίσει 6,6 εκατοστά σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη γενιά του.

Σε κάθε περίπτωση, μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι σχεδιαστικές επιλογές που έχουν πραγματοποιηθεί στις μεταλλικές επιφάνειες του αμαξώματος, χαρίζοντας ένα ξεχωριστό-αιχμηρό χαρακτήρα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, παρεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, χωρίς ωστόσο αυτές να αλλάζουν σημαντικά την εικόνα που είχαμε μέχρι σήμερα για τις συμπαγών διαστάσεων προτάσεις των Βαυαρών.

BMW Σειρά 2 Coupe

Αν έπρεπε, λοιπόν, να ξεχωρίσουμε κάτι από το cockpit της νέας BMW Σειράς 2 τότε αυτή θα ήταν η κεντρικά τοποθετημένη ψηφιακή οθόνη αφής των 12,3 ιντσών και ο επίσης ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10,25 ιντσών.

Σε ό,τι αφορά στην γκάμα εκδόσεων του βαυαρικού coupe, ο δίλιτρος-υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης της 220i σπάει το… ρόδι με 184 ίππους, έχοντας απέναντί του τον πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 2,0 λίτρων και απόδοσης 190 ίππων της 220d.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
BMW Σειρά 2 Coupe

Στην κορυφή της γκάμας του αυτοκινήτου τοποθετείται η έκδοση με τα διακριτικά M, η οποία εφοδιάζεται με έναν εξακύλινδρο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 3,0 λίτρων και απόδοσης 374 ίππων.

Δείτε ακόμη: Όλα τα μελλοντικά γερμανικά μοντέλα που περιμένουμε στην Ελλάδα

Για την ώρα, η M240i προσφέρεται κατά αποκλειστικότητα σε τετρακίνητες διαμορφώσεις, σε αντίθεση με τις μικρότερης ισχύος εκδόσεις, οι οποίες υιοθετούν την πισωκίνητη αρχιτεκτονική της βαυαρικής φίρμας.

BMW Σειρά 2 Coupe
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πληροφορίες θέλουν την BMW να προσθέτει το 2023 μία ακόμα ισχυρότερη έκδοση στην γκάμα του αυτοκινήτου, η οποία θα φτάνει στα επίπεδα των 450 ίππων αποτελώντας τον φυσικό διάδοχο της μέχρι σήμερα γνωστής M2.

Διαβάστε επίσης:

BMW M4 Coupe: Οδηγούμε στην Ελλάδα το βαυαρικό υπερόπλο των 510 ίππων

Οδηγούμε το νέο κορεάτικο SUV Hyundai Bayon

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ