Στο φως Audi Quattro που έμεινε σε αποθήκη για 28 χρόνια (Video)

Audi Quattro barn find

Ένα αντίτυπο του αυτοκινήτου που άλλαξε για πάντα τα δεδομένα της πρόσφυσης τη δεκαετία του 1980, του Audi Quattro, ανασύρθηκε από αποθήκη όπου έμεινε εγκαταλειμμένο από το 1994.

Αυτό το Quattro βγήκε τώρα στο φως του ήλιου από τον αδερφό του ιδιοκτήτη του, μετά το θάνατο του δεύτερου το 2021. Και ένας δημοσιογράφος αυτοκινήτου, ο Johnny Smith, βρισκόταν εκεί τη στιγμή της αποκάλυψης - την οποία κατέγγραψε στο video που μπορείτε να δείτε παρακάτω.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Audi Quattro υπήρξε ένα από τα «άγια δισκοπότηρα» της αυτοκίνησης και του θηριώδους Group B των ράλι τη δεκαετία του '80. Με την καινοτομική του τετρακίνηση Quattro άλλαξε τα δεδομένα της πρόσφυσης των καθημερινών αυτοκινήτων, παρότι η κίνηση στους τέσσερις τροχούς σίγουρα δεν ήταν κάτι νέο για την εποχή.

Παρουσιάστηκε στην ευρωπαϊκή αγορά το 1980, και ένα από τα αντίτυπά του βρήκε τη θέση του σε αυτό το γκαράζ μιας μικρής πόλης της Σκωτίας δύο χρόνια αργότερα. Μετά τη χρήση του για μία δωδεκαετία, το αυτοκίνητο κλείστηκε στην αποθήκη του γκαράζ το 1994 - όπου έμεινε, να συγκεντρώνει σκόνη και να σκουράζει, μέχρι σήμερα.

Στο κοντέρ του γράφει 93.476 χιλιόμετρα και το λευκό αμάξωμά του έχει το παλαιό, αυθεντικό πακέτο από σπορ αξεσουάρ. Και τις αντίστοιχες άσπρες ζάντες. Παρότι το πάτωμά του έχει σκουράσει, όπως και πολλά σημεία του αμαξώματος, είναι απολύτως αναστηλώσιμο για να επιστρέψει στην αρχική του μορφή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυσικά, ολοκληρωτική ανακατασκευή χρειάζεται και ο κινητήρας του - η πεντακύλινδρη turbo μονάδα των 2.2 λίτρων, που με τους 200 ίππους που έκανε το Audi Quattro ένα από τα ταχύτερα και αποδοτικότερα σπορ αυτοκίνητα της εποχής.

Το εσωτερικό, αντίθετα, βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση, καθώς δεν έχει σαπίσει ούτε έχει δεχθεί επιθέσεις τρωκτικών. Δεδομένης της σημασίας και της σπανιότητας του αυτοκινήτου, καθώς και ότι πρόκειται για ένα από τα πρώτα που εισήχθησαν στη Βρετανία, η τιμή εκκίνησης για τη δημοπρασία του αγγίζει τις 24 χιλιάδες ευρώ παρά την κατάσταση που βρίσκεται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ