Στην Ευρώπη το σπορτίφ Toyota Yaris Cross GR Sport

toyota yaris cross gr sport

Μετά την παρουσίασή του για τους φίλους της εταιρείας στην Ιαπωνία, η Toyota συστήνει την έκδοση GR Sport του Yaris Cross και με το ευρωπαϊκό αυτοκινητικό κοινό. Πότε θα διατεθεί στη χώρα μας;

Η Toyota διευρύνει την γκάμα εξοπλιστικών εκδόσεων του Yaris Cross, παρουσιάζοντας τη σπορτίφ έκδοση GR Sport, η οποία φέρει πιο «επιθετική» εμφάνιση, αλλά και αναβαθμίσεις οι οποίες ενισχύουν τη δυναμική συμπεριφορά του μικρού SUV.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Yaris Cross GR Sport είχε παρουσιαστεί πριν από περίπου ένα μήνα για την αγορά της Ιαπωνίας, ενώ σήμερα, 30/8, πήρε σειρά η ευρωπαϊκή παρουσίαση του.

toyota yaris cross gr sport
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε επίπεδο εμφάνισης, η έκδοση GR Sport διανθίζει το SUV με νέα μπροστινή μάσκα που φέρει ένα ξεχωριστό, μαύρο σχεδιαστικό μοτίβο, παρουσία του εμβλήματος “GR”. Επίσης, το μοντέλο ντύνεται με το χρώμα Dynamic Grey, το οποίο μπορεί να συνδυαστεί με μαύρη οροφή, προσδίδοντας ακόμα πιο σπορτίφ χαρακτήρα στο Yaris Cross. Απαρατήρητες δεν περνούν ούτε οι 18άρες ζάντες με τις 10 ακτίνες, όπως και ο ολοκαίνουργιος πίσω διαχύτης.

toyota yaris cross gr sport

Περνώντας στο εσωτερικό, οι μπροστινοί επιβάτες κάθονται σε σπορ καθίσματα με κόκκινες ραφές, οι οποίες παίρνουν θέση τόσο στο τιμόνι όσο και στον επιλογέα ταχυτήτων. Ξεχωριστό τόνο δίνει ακόμα το σήμα “GR” στα προσκέφαλα των μπροστινών καθισμάτων, το κουμπί εκκίνησης του κινητήρα, αλλά και το τιμόνι.

toyota yaris cross gr sport
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με βάση του την πλατφόρμα GA-B που προσφέρει χαμηλό κέντρο βάρους και αυξημένη στρεπτική ακαμψία, το Yaris Cross GR Sport φέρει αναβαθμίσεις στην ανάρτηση που φέρνουν το αμάξωμα πιο κοντά στο έδαφος κατά 10 χλστ. και ενισχύουν την πρόσφυση κατά την κίνηση του αυτοκινήτου σε έντονους ρυθμούς στις στροφές.

Πλούσιος είναι και ο εξοπλισμός, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος διζωνικού κλιματισμού, θερμαινόμενων μπροστινών καθισμάτων, αλλά και της πλήρους δέσμης συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης Toyota T-Mate.

toyota yaris cross gr sport

Η έκδοση GR Sport θα κινείται από τον υβριδικό 1.500αρη ατμοσφαιρικό κινητήρα των 116 ίππων. Οι προπαραγγελίες για το Yaris Cross GR Sport στην Ευρώπη, άρα και στη χώρα μας, θα «ανοίξουν» κατά το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ