Το Toyota Yaris Cross... αγρίεψε με την έκδοση GR Sport

Toyota Yaris Cross GR Sport νέα έκδοση 2022

Τα διακριτικά «GR Sport» κοσμούν πλέον και το Toyota Yaris Cross με την ιαπωνική εταιρεία να ανακοινώνει νέα έκδοση με αλλαγές αισθητικές αλλά και ουσίας.

Μαζί με την νέα έκδοση GR Sport για το Yaris Cross, η Toyota ανακοίνωσε και την έκδοση Z Adventure με τις δύο εκδόσεις να είναι αρχικά τουλάχιστον διαθέσιμες για την αγορά της Ιαπωνίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Yaris Cross GR Sport αναμένεται να αποτελέσει και την έκδοση με την πιο σπορ αισθητική στη γκάμα του μικρού SUV των Ιαπώνων, οι οποίοι δεν έχουν εκδηλώσει μέχρι σήμερα πρόθεση για μια πιο σκληροπυρηνική έκδοση «GR» για το μοντέλο τους, όπως δηλαδή έχουν κάνει με το αδελφό Yaris.

Εξωτερικά η νέα πιο σπορ έκδοση του Yaris Cross ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες χάρη στα σήματα της Gazoo Racing στη νέας σχεδίασης εμπρός γρίλια αλλά και στην πόρτα του πορτμπαγκάζ. Η συνέχεια στις αισθητικές αλλαγές δίνεται στις δαγκάνες των δισκόφρενων που είναι βαμμένες κόκκινες και στις νέες ζάντες με τα 10 μπράτσα που έχουν διάμετρο 18 ίντσες.

Οι αλλαγές συνεχίζονται και στο εσωτερικό με τα σπορ σχεδίασης καθίσματα να φέρουν επενδύσεις από Air Nubuck και συνθετικό δέρμα, ενώ το σήμα της Gazoo Racing κάνει την εμφάνισή του στο τριάκτινο τιμόνι. Η δερμάτινη επένδυση στον επιλογέα του κιβωτίου και τα σπορ μεταλλικά πεντάλ ολοκληρώνουν την εικόνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα παραπάνω είναι τα λιγότερο σημαντικά στοιχεία της νέας έκδοσης GR Sport αφού η Toyota προχώρησε και σε αλλαγές ουσίας στο μικρό SUV της που έχουν σαν στόχο να κάνουν πιο απολαυστική τη συμπεριφορά του στην άσφαλτο. Οι Ιάπωνες αναθεώρησαν την ανάρτηση του Yaris Cross, με το αμάξωμα να βρίσκεται πιο κοντά στο έδαφος κατά 10 χιλιοστά με τα νέα ελατήρια να συνδυάζονται με διαφορετικό set up για τα αμορτισέρ.

Οι αλλαγές προχωρούν ακόμη βαθύτερα, σε ενισχύσεις στο κάτω μέρος του πλαισίου με στόχο να αυξηθεί περαιτέρω η στιβαρότητα του. Επίσης διαφορετική έναντι των υπόλοιπων εκδόσεων είναι και η υποβοήθηση στο τιμόνι ώστε να βελτιωθεί η αίσθηση που λαμβάνει ο οδηγός, ενώ πιο άμεση είναι η απόκριση του ηλεκτρονικού γκαζιού στο υβριδικό Yaris Cross.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το παρόν το νέο Toyota Yaris Cross GR Sport θα είναι διαθέσιμο μόνο ως δικίνητο στην υβριδική έκδοση αλλά και εκείνη που κινείται από τον ατμοσφαιρικό τρικύλινδρο κινητήρα του 1,5 λίτρου και 125 ίππων.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ