Στην Ευρώπη η παραγωγή του νέου Toyota Aygo X

Toyota Aygo X

Την Τσεχία επέλεξε η Toyota για την παραγωγή του πολλά υποσχόμενου Aygo X, το οποίο θα επαναφέρει την ιαπωνική φίρμα στην καρδιά της κατηγορίας των αυτοκινήτων πόλης.

Στο πλευρό του νέου Toyota Yaris, στην πόλη Kolin της Τσεχίας, θα κατασκευάζεται η τρίτη κατά σειρά γενιά του Aygo σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από το εσωτερικό της ιαπωνικής φίρμας.

Το νέο «μικρό» της Toyota θα αποτελέσει ένα κατεξοχήν ευρωπαϊκό αυτοκίνητο καθώς τόσο η εξέλιξή του όσο και η παραγωγή του θα πραγματοποιηθεί στη γηραιά ήπειρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τρίτη γενιά του Aygo θα μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το νέο Yaris, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει στην αισθητή αύξηση των διαστάσεών του αλλά και την εντυπωσιακή αναβάθμιση των δυναμικών χαρακτηριστικών του.

Ένα ακόμα στοιχείο το οποίο πρόκειται να διαφοροποιήσει το νέο Aygo από τη μέχρι σήμερα γνωστή εικόνα του είναι η ελαφρώς αυξημένη απόσταση από το έδαφος, η οποία αναμένεται να του χαρίσει το προφίλ ενός μικρού και προσιτού SUV.

Το εργοστάσιο κατασκευής οχημάτων στο Kolin της Τσεχίας ανήκε μέχρι πρόσφατα στην κοινοπραξία Toyota-PSA Group, ωστόσο, μετά την απόφαση των Γάλλων να αποχωρήσουν από το A-Segment και να δώσουν συνέχεια στα Peugeot 108/Citroen C1, η παραγωγική μονάδα πέρασε εξολοκλήρου στα χέρια των Ιαπώνων.

Προσεχώς, μάλιστα στη συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής θα κατασκευάζεται και το Yaris,  παράλληλα με το Vallencians της Γαλλίας, όπου ήδη παράγεται το ιαπωνικό best seller.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειώσουμε την περσινή χρονιά, το Toyota Aygo τερμάτισε στην τρίτη θέση της κατηγορίας του φτάνοντας τις 83.277 πωλήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ