Στην Ευρώπη η Ford Mustang Mach-E GT Shelby περιορισμένης παραγωγής

Ford Mustang Mach-E GT Shelby 1

Η βελτιωμένη Ford Mustang E-GT προορίζεται για την αγορά της Ευρώπης και το πακέτο αναβάθμισης κοστίζει 25.000 ευρώ.

Η ηλεκτρική μετάβαση στην αυτοκίνηση έχει επηρεάσει του πάντες και όπως είναι λογικό δεν έχει αφήσει εκτός παιχνιδιού τους βελτιωτές. Η εταιρεία του Shelby όμως μας έχει συνηθίσει σε ορισμένες ιδιαίτερες κατασκευές με κινητήρες υψηλού κυβισμού και υπερτροφοδότηση, και αυτή είναι η δική της προσέγγιση στην ηλεκτροκίνηση.

Το τελευταίο του δημιούργημα είναι ηλεκτρικό και δεν είναι άλλο από την Ford Mustang Mach-E GT, του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου ευρείας παραγωγής της εταιρείας που πωλείται σε όλο τον πλανήτη.

Ford Mustang Mach-E GT Shelby 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την ακρίβεια, η συγκεκριμένη βελτιωμένη έκδοση προορίζεται αρχικά για την ευρωπαϊκή αγορά και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, θα κατασκευαστούν 100 αυτοκίνητα που θα αποτίουν και φόρο τιμής στα 100 χρόνια από τη γέννηση του ιδρυτή της εταιρείας, Carroll Shelby.

Η συγκεκριμένη έκδοση ξεχωρίζει από τις συμβατικές χάρη στις κλασικές για Shelby ρίγες κατά μήκος τους αμαξώματος, καθώς και από τα αυτοκόλλητα στο πλάι που φέρουν και το όνομα του βελτιωτή.

Ford Mustang Mach-E GT Shelby 3

Επιπλέον, διαθέτει πολλά μέρη του αμαξώματος από ανθρακονήματα, όπως τα αεροδυναμικά βοηθήματα, ο πίσω διαχύτης και τα καπάκια των καθρεφτών. Ακόμα, εφοδιάζεται με νέες ελαφρύτερες ζάντες αλουμινίου, με κάθε μία από αυτές να εξοικονομεί 2 κιλά βάρους από κάθε άκρο.

Η νέα Mustang Mach-E της Shelby βασίζεται στην κορυφαία τετρακίνητη έκδοση GT, με τους μηχανικούς του βελτιωτικού οίκου να μην ασχολούνται αλλαγές του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης. Αυτό σημαίνει ότι η απόδοση παραμένει στους 487 ίππους και η ροπή στα 850 Nm, με σκοπό να μην επηρεαστεί η αξιοπιστία του. Εκεί που πραγματοποιήθηκαν αλλαγές είναι στην ανάρτηση, όπου πλέον φέρει μία νέα χαμηλώματος με ακόμα πιο σπορ ρύθμιση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ford Mustang Mach-E GT Shelby 5

Ακόμα, το νέο δημιούργημα της Shelby διαθέτει και σύστημα που αναπαράγει τον χαρακτηριστικό ήχο των μοντέλων της Ford, χάρη σε μια συνεργασία με την Borla. Ο ήχος που αναπαράγει θυμίζει αυτόν της GT500, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών ταχυτήτων.

Η ηλεκτρική Shelby Ford Mustang Mach-E GT θα είναι διαθέσιμη για παραγγελία από τον ερχόμενο Ιούνιο, με ολόκληρο το βελτιωτικό πακέτο να κοστίζει περίπου 25.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ