Αλλάζουν όλα στους δρόμους -Η νέα τεχνολογία που φέρνει καινούργια δεδομένα στις μετακινήσεις

Electreon 1

Σύμφωνα με μελέτες των Γάλλων, οι δρόμοι ασύρματης φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων θα μπορούσαν να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων του κλάδου μεταφορών κατά 86%.

Η ισραηλινή startup Electreon που ειδικεύεται στη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, κέρδισε διαγωνισμούς στη Γαλλία και τη Νορβηγία για την εγκατάσταση ορισμένων μικρών τμημάτων επαγωγικής φόρτισης στους δρόμους των δύο χωρών.

Electreon 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Γαλλία, η Electreon θα εγκαταστήσει ασύρματη φόρτιση μήκους 2 χλμ. σε ένα τμήμα του αυτοκινητόδρομου A10 κοντά στο Παρίσι και ταυτόχρονα θα εγκαταστήσει έναν σταθερό σταθμό ασύρματης φόρτισης δίπλα στον συγκεκριμένο δρόμο.

Η Electreon κέρδισε τον διαγωνισμό μετά από μελέτη του Υπουργείου Μεταφορών της Γαλλίας που ανέφερε ότι η τεχνολογία ασύρματης φόρτισης των οδικών μεταφορών θα μπορούσε να μειώσει τις εκπομπές ρύπων κατά 86%.

Electreon 3

Σύμφωνα με τη Jerusalem Post, η μελέτη αναφέρει επίσης ότι τα ηλεκτρικά φορτηγά βαρέως τύπου θα πρέπει να εφοδιάζονται με μεγάλες μπαταρίες και να σταματούν σε σταθμούς φόρτισης συχνά, αλλά με την τεχνολογία επαγωγικής φόρτισης της Electreon αυτή η «συνήθεια» θα αποτελέσει παρελθόν.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Electreon, Oren Ezer, ανέφερε ότι αποτελεί τιμή που επιλέχθηκε για πρώτη εφαρμογή η τεχνολογία ασύρματης φόρτισης της εταιρείας του. «Το σχέδιο μηδενικών ρύπων των μεταφορών στη Γαλλία είναι να φτάσει τα 9.000 χλμ. δρόμων με επαγωγική φόρτιση έως το 2035, και ανυπομονούμε να αποκαλύψουμε το επόμενης γενιάς σύστημα ασύρματης φόρτισης με την αυξημένη ικανότητα μεταφοράς ενέργειας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Electreon 4

Στη Νορβηγία, η ισραηλινή εταιρεία θα εφαρμόσει την τεχνολογία της ασύρματης φόρτισης σε ένα τμήμα του δρόμου που βρίσκεται κοντά στον τερματικό σταθμό λεωφορείων που διαχειρίζεται η AtB AS. Το σύστημα θα βοηθήσει στην ασύρματη φόρτιση των ηλεκτρικών λεωφορείων που χρησιμοποιούνται στην περιοχή.

Η χρήση του συγκεκριμένου δρόμου θα επιτρέψει επίσης στον κατασκευαστή των ηλεκτρικών λεωφορείων να μειώσει το μέγεθος του πακέτου μπαταριών που χρησιμοποιεί, αναφέρει η Sustainable Bus.

Ο απώτερος στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας πλήρης «ηλεκτρικός» δρόμος στη νορβηγική πόλη Τρόντχαϊμ που θα μπορεί να φορτίζει ηλεκτρικά λεωφορεία, φορτηγά και ταξί.

Electreon 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο διευθυντής Μεταφορών της συγκεκριμένες περιφέρειας, Konrad Putz, ανέφερε ότι η επαγωγική φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων αποτελεί μια σημαντική τεχνολογία για τον τομέα των μεταφορών και σίγουρα θα βοηθήσει στην εξάπλωση του δικτύου των ηλεκτρικών λεωφορείων.

Τον περασμένο Μάιο, η Electreon είχε παρουσιάσει ένα τροποποιημένο Toyota RAV4 PHEV που κατάφερε να διανύσει σε δρόμο με επαγωγική φόρτιση περισσότερα από 1.900 χλμ. (1.925 χλμ.), κάνοντας ρεκόρ αυτονομίας για το μεγαλύτερο ταξίδι με ηλεκτρικό όχημα χωρίς φόρτιση.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ