Στα σκαριά το νέο Suzuki Swift Sport

Suzuki Swift Sport Hybrid 1

Η Suzuki δουλεύει πυρετωδώς πάνω στη νέα γενιά του δημοφιλούς Swift, εξελίσσοντας παράλληλα και τη νέα έκδοση επιδόσεων Sport.

Το Swift είναι ένα πολύ σημαντικό μοντέλο για την Suzuki και τους τελευταίους μήνες οι άνθρωποι της ιαπωνικής εταιρείας βρίσκονται στον δρόμο για τις δοκιμές εξέλιξης της νέας γενιάς. Το νέο Swift αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2023 με πλήρη γκάμα που θα περιλαμβάνει και την έκδοση Sport.

Suzuki Swift Sport Hybrid 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το παρόν, το «μουλάρι» εξέλιξης του νέου Swift Sport δεν έχει κάνει την εμφάνισή τους δημόσιους δρόμους για δοκιμές, όπως συμβαίνει με τις συμβατικές εκδόσεις του μοντέλου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει συνέχεια στο warm hatch της Suzuki, μιας και η ίδια η εταιρεία έχει επιβεβαίωσει ότι θα υπάρξει νέα γενιά.

Ο ιαπωνικός Τύπος αναφέρει ότι το νέο μοντέλο θα βασιστεί στην εξελιγμένη εκδοχή της γνωστής πλατφόρμας HEARTEC, που θα προσφέρει καλύτερες επιδόσεις στους τομείς της ασφάλειας και των δυναμικών χαρακτηριστικών του μοντέλου. Αισθητικά, θα ακολουθήσει την εξέλιξη των συμβατικών εκδόσεων, αλλά θα φέρει αρκετά διαφοροποιητικά στοιχεία.

Suzuki Swift Sport Hybrid 4

Πιο συγκεκριμένα, το νέο Suzuki Swift Sport θα ξεχωρίζει από το έντονο αεροδυναμικό κιτ με νέους προφυλακτήρες, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και πίσω αεροτομή, καθώς και νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου. Παράλληλα, θα φέρει και δυνατότητα διχρωμίας με νέους χρωματισμούς αντίθεσης για μεγαλύτερη αισθητική εξατομίκευση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η νέα γενιά θα διατηρήσει ορισμένα σημαντικά χαρακτηριστικά των προγόνων του, στοιχεία που βοηθήσαν να γίνει και ιδιαίτερα αγαπητό. Το νέο Suzuki Swift Sport θα έχει μαζεμένες διαστάσεις με μήκος που δεν θα ξεπερνά τα τέσσερα μέτρα και βάρος μικρότερο του ενός τόνου.

Suzuki Swift Sport Hybrid 7

Κάτω από το καπό δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές, με τον 4κύλινδρο 1.4 BoosterJet με την ήπια υβριδική υποβοήθηση να παραμένει στη θέση του. Θα υποστεί όμως μερικές αναβαθμίσεις με σκοπό την καλύτερη απόδοση στον τομέα της κατανάλωσης και των επιδόσεων. Η ισχύς του θα αυξηθεί ελαφρώς και θα ξεπεράσει τους 130 ίππους, ενώ θα συνεργάζεται με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το ντεμπούτο του νέου Suzuki Swift Sport έχει οριστεί για τον Οκτώβριο του 2023, περίπου έξι μήνες μετά την παρουσίαση του νέου Swift στην Ευρώπη, και το εμπορικό του λανσάρισμα θα ξεκινήσει το 2024.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ