Στα σκαριά η νέα γενιά Toyota C-HR. Πότε έρχεται

Toyota C-HR

Η Toyota έχει ήδη στα σκαριά τη νέα γενιά του δημοφιλούς C-HR, η οποία δεν αποκλείεται να φέρει μαζί της και εκπλήξεις αναφορικά με τα διαθέσιμα κινητήρια σύνολα.

Με την ξεχωριστή coupe σχεδίασή του, το υπάρχον Toyota C-HR (φωτογραφίες) έχει καταφέρει να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στον ευρωπαϊκό εμπορικό στίβο. Η αντικατάσταση του crossover στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον στη γκάμα των Ιαπώνων, από μια ολοκαίνουργια γενιά, μόνο έκπληξη δεν προκαλεί στους φίλους του ιαπωνικού κολοσσού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα να έχουν ήδη αρχίσει να διανθίζουν τη γκάμα της Toyota, οι Ιάπωνες δεν ξεχνούν τα υβριδικά και συμβατικά συστήματα κίνησης που διαθέτουν με τα μοντέλα τους και αυτό θα ισχύει και για το C-HR που σχεδιάστηκε για την Ευρώπη και κατασκευάζεται εδώ, αλλά έχει παρουσία και σε άλλες αγορές του κόσμου.

Η νέα γενιά C-HR αναμένεται να συνεχίζει στο ξεχωριστό σχεδιαστικό μονοπάτι της υπάρχουσας, το οποίο άλλωστε είναι και ένα από τα ατού του crossover των Ιαπώνων που το κάνουν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό του. Σύμφωνα και με τα όσα έχουν διαρρεύσει, το δυναμικό στιλ του υπάρχοντος C-HR αναμένεται να ενισχυθεί στα σημεία για ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό τελικό αποτέλεσμα, στο οποίο θα ενσωματώνονται και οι τελευταίες εξελίξεις της σχεδιαστικής γλώσσας της Toyota.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το C-HR ήταν ένα από τα πρώτα μοντέλα της Toyota -μαζί με το Prius- που αξιοποιούσε την TNGA πλατφόρμα. Η επόμενη γενιά του crossover μοντέλου αναμένεται να είναι και ένα από τα πρώτα μοντέλα που θα βασίζονται στη νέα E3 αρχιτεκτονική των Ιαπώνων, η οποία συνδυάζει διάφορα στοιχεία από τις TNGA-C και e-TNGA.

Η δημιουργία της E3 παρέχει στους Ιάπωνες ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία στη χρησιμοποίηση διαφορετικών συστημάτων κίνησης αλλά και στην παραγωγή των υβριδικών, plug-in και αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων τους. Με τη χρήση της E3 αυτά τα μοντέλα μπορούν παράλληλα να κατασκευάζονται σε περισσότερα εργοστάσια της Toyota σε όλο τον κόσμο χωρίς να χρειάζονται ευρείας κλίμακας τροποποιήσεις στη γραμμή παραγωγής.

Πάνω στην Ε3 μπορούν να δημιουργηθούν μοντέλα που θα φέρουν full υβριδικό, plug-in υβριδικό αλλά και αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Η επόμενη γενιά του C-HR θα είναι σίγουρα υβριδική, όπως άλλωστε και η υπάρχουσα. Θα φέρει ωστόσο την πέμπτη και τελευταία μέχρι στιγμής γενιά του συστήματος της Toyota που έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του στη νέα Corolla Cross.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαζί με το παραπάνω σύστημα το σενάριο να δούμε στην παραγωγή και ένα αμιγώς ηλεκτρικό C-HR όχι μόνο δεν μοιάζει ακραίο αλλά είναι και επικρατέστερο έναντι μιας plug-in υβριδικής έκδοσης. Η δεύτερη γενιά του C-HR αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της το δεύτερο μισό του 2023.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ