Στα σκαριά η καυτή έκδοση της νέας Alfa Romeo Tonale

Alfa Romeo Tonale

Μία μέρα μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας Alfa Romeo Tonale, κυκλοφόρησε η φήμη ότι η ιταλική εταιρεία σκέφτεται για το νέο της συμπαγές SUV και μια κορυφαία έκδοση επιδόσεων με το τετράφυλλο τριφύλλι.

Στη χθεσινή (8/2) αποκάλυψη του πρώτου αυτοκινήτου της εποχής της αναγέννησής της υπό τον όμιλο Stellantis, η Alfa Romeo δεν αναφέρθηκε σε μια ενδεχόμενη Tonale Quadrifoglio Verde - καθορίζοντας ως κορυφαία έκδοση εξοπλισμού και κινητήρα τη Veloce.

Όμως, τα νέα κυκλοφόρησαν γρήγορα πως ο διευθυντής παραγωγής της Alfa Romeo, Daniel Tiago Guzzafame, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει και μια ανώτερη έκδοση επιδόσεων. Για την ακρίβεια, είπε πως κάθε νέα Alfa Romeo εφεξής θα είναι προς εξέταση για την ένταξή της στην «οικογένεια» Quadrifoglio.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Quadrifoglio θα είναι κάτι σαν μια μπράντα μέσα στη μπράντα, μια ομπρέλα πάνω από κάθε πρόγραμμα [μοντέλο] μας. Κάθε μοντέλο θα εξετάζεται αν θα παράγεται σε έκδοση Quadrifoglio ή όχι αναλόγως της δυναμικής που υφίσταται σε κάθε κατηγορία και από κάθε αυτοκίνητο», τόνισε ο D.T. Guzzafame.

Alfa Romeo Tonale Veloce 2022
Alfa Romeo Tonale Veloce 2022

Κατά συνέπεια, μια πιθανή Tonale Quadrifoglio θα γίνει πραγματικότητα μόνο αν κατά τη διάρκεια εξέλιξής της καταφέρει να φτάσει σε επίπεδο απόδοσης και οδικής συμπεριφοράς που να δικαιολογείται το τετράφυλλο τριφύλλι στα φτερά της.

Επιπλέον, ο Guzzafame ανέφερε πως η ιταλική εταιρεία «έχει ήδη ορισμένες εναλλακτικές, τόσο με θερμικό κινητήρα όσο και στον εξηλεκτρισμένο κόσμο» για μια Tonale Quadrifoglio. Και με τα λόγια ότι «οδεύουμε προς αυτό που έχουμε πει και στο παρελθόν, ότι το μέλλον της Alfa Romeo είναι ηλεκτρικό», άφησε μια αόριστη υπόνοια ότι το πιθανότερο σενάριο για την ιταλική εταιρεία είναι να καταλήξει στη δεύτερη επιλογή, δηλαδή μιας υβριδικής Tonale επιδόσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Alfa Romeo Tonale Veloce 2022
Alfa Romeo Tonale Veloce 2022

Επί του ίδιου θέματος, διευκρίνισε ότι η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Alfa Romeo θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2024, αλλά δεν θα είναι η Tonale. Μπορεί, ωστόσο, σε δεύτερο χρόνο να υπάρξει αποκλειστικά ηλεκτρική έκδοση και του συμπαγούς αυτού SUV, καθώς η πλατφόρμα στην οποία βασίζεται είναι δεκτική προς κάθε σύστημα ηλεκτροκίνησης.

Η φημολογία αναφέρει ότι η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική AR θα είναι η νέα Brennero, το μικρότερο B-SUV που εξελίσσει η ιταλική εταιρεία. Η Brennero, όπως αναμένεται να ονομαστεί (λαμβάνοντας και αυτή το όνομα ενός περάσματος των Άλπεων, όπως η Stelvio και η Tonale) θα διαθέτει ωστόσο και θερμικές και υβριδικές εκδόσεις. Η Alfa Romeo προγραμματίζει να σταματήσει πλήρως τους θερμικούς κινητήρες, και να παράγει πλέον μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το 2027.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια Tonale QV θα μπορούσε να είχε εμφάνιση αντίστοιχη με την ψηφιακή μελέτη της Tonale GTA (κεντρική φωτογραφία) που δημιούργησε ο αυτόνομος σχεδιαστής με την ονομασία «X-Tomi Design» - και η οποία δεν σχετίζεται με την Alfa Romeo. Τέλος, να σημειώσουμε πως, με βάση πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί, η νέα κορυφαία Tonale θα εφοδιαστεί πιθανότητα με τον 2λίτρο τούρμπο βενζινοκινητήρα των Giulia & Stelvio, όπου για την περίσταση η ισχύς θα φτάνει τους 350 ίππους.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ