Στα πλάνα της Alfa Romeo και ένα πολυτελές ηλεκτρικό MPV

Alfa Romeo logo

Η καταιγιστική διεύρυνση της γκάμας της Alfa Romeo τα προσεχή χρόνια μπορεί να περιλαμβάνει και ένα οικογενειακό MPV, δίνοντας νέα -και ηλεκτρική- πνοή στην ξεχασμένη αυτή κατηγορία.

Μάλιστα, θα δώσει νέα πνοή και σε δύο ακόμη αυτοκίνητα του ένδοξου παρελθόντος της Alfa: στο οικογενειακό van Autotutto/Romeo, αλλά και στο επιβατικό van Promiscuo που έμεινε στην αγορά από το 1954 μέχρι το 1983 και λόγω της μακράς του εμπορικής πορείας έγινε η Alfa με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία.

To minibus Alfa Romeo Autotutto του 1961
To minibus Alfa Romeo Autotutto του 1961
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για ποιο λόγο, όμως, οι Ιταλοί θα ήθελαν να αναβιώσουν ένα όχημα μιας κατηγορίας που μοιάζει να ανήκει στο παρελθόν; Η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός ότι αναβιώνει και η ίδια η κατηγορία, καθώς τα μεγάλα οικογενειακά MPV και Vans -με μεγάλους χώρους και πληθώρα από οθόνες στο εσωτερικό τους- γνωρίζουν νέα άνθιση, ειδικά στην κινεζική αγορά.

Η Volkswagen ήταν από τις πρώτες που το ανέγνωσε και έκανε το βήμα με το ID.Buzz, η Lexus διαθέτει το LM -που θα φέρει και στην Ευρώπη- και η Volvo παρουσιάζει μέσα στο Νοέμβριο το δικό της ηλεκτρικό van EM90. Παράλληλα, οι κινεζικοί γίγαντες Geely, BYD και SAIC έχουν τις δικές τους προτάσεις στην κατηγορία.

Ανεπίσημη ψηφιακή εικόνα της ενδεχόμενης εμφάνισης του νέου MPV της Alfa Romeo
Ανεπίσημη ψηφιακή εικόνα της ενδεχόμενης εμφάνισης του νέου MPV της Alfa Romeo

Συνεπώς, ένα οικογενειακό MPV βγάζει νόημα για την Alfa Romeo, και για τις φιλοδοξίες της να επεκταθεί στην κινεζική αγορά. Άλλωστε, για τον ίδιο λόγο -την εισχώρηση στις αγορές της Κίνας και των ΗΠΑ- σχεδιάζει και ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV, το οποίο θα τεθεί αντιμέτωπο με τις BMW iX και Mercedes EQS SUV.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το παρόν η εταιρεία του Τορίνου δεν έχει επιβεβαιώσει ότι έχει στα πλάνα της αυτό το πολυτελές, ηλεκτρικό MPV, αλλά το άφησε να εννοηθεί ο διευθυντής του τμήματος σχεδιασμού της εταιρείας, Alejandro Mesonero-Romanos. «Ήταν ένα πανέμορφο αυτοκίνητο - και, παρεμπιπτόντως, ίσως να μην εκπλαγείτε αν αυτό επέστρεφε κάποια μέρα» είπε στο αγγλικό περιοδικό Autocar.

Το van Alfa Romeo F12 Furgone του 1973
Το van Alfa Romeo F12 Furgone του 1973

Η Stellantis διαθέτει στη γκάμα της αρκετές προτάσεις σε minivan από τις Opel, Peugeot, Citroen - αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι θα βάσιζε σε αυτά ένα πιθανό δικό της MPV. Αν προχωρήσει στα πλάνα αυτά, το πιθανότερο είναι ότι θα το χτίσει πάνω στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα STLA Large και θα του προσθέσει ό,τι χαρακτηριστικό πολυτέλειας έχει στη «φαρέτρα» της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ