Σπείρα «ξάφρισε» τους τροχούς από 11 καινούργια Tesla

tesla kleftes 2

Η δράση της σπείρας αποκαλύφθηκε όταν ένας πελάτης επισκέφτηκε την εμπορία προκειμένου να ελέγξει κάτι στο αυτοκίνητό του.

Στο στόχαστρο σπείρας κλεφτών βρέθηκε η εταιρεία εισαγωγής μοντέλων της Tesla στην πόλη Weiterstadt, στο ομοσπονδιακό κρατίδιο Έσση της κεντρικής Γερμανίας.

Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, η σπείρα εισέβαλε στον προαύλιο χώρο του καταστήματος το διάστημα που μεσολάβησε από τις 18:00 μ.μ. της Παρασκευής 11 Μαρτίου, έως τις 9.00 π.μ. του Σαββάτου 12 Μαρτίου, αφαιρώντας πολύτιμα εξαρτήματα από συνολικά 11 αυτοκίνητα της αμερικανικής εταιρείας, τύπου Model 3 και Model Y.

Ειδικότερα, οι δράστες έκλεψαν τους τροχούς από έξι μοντέλα, τις αεροδυναμικές ζάντες πέντε ακόμα αυτοκινήτων, ενώ δεν δίστασαν να βανδαλίσουν τη γυάλινη οροφή ενός εκ των εν λόγω οχημάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
tesla kleftes

Η δράση της σπείρας αποκαλύφθηκε το σαββατοκύριακο (12-13 Μαρτίου) όταν ένας πελάτης της εμπορίας επισκέφτηκε τον προαύλιο χώρο προκειμένου να ελέγξει κάτι στο όχημά του, ένα Model Y.

Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε φόρουμ φίλων της Tesla, δείχνουν τα… απογυμνωμένα Tesla, να κάθονται επάνω σε τούβλα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες, ώστε να διευκολυνθεί το έργο της αφαίρεσης των τροχών. Παράλληλα, καταδεικνύουν τα ελλιπή μέτρα φύλαξης του χώρου, απουσία ικανοποιητικής περίφραξης.

Σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, οι ζημιές που υπέστησαν τα αυτοκίνητα ανέρχονται ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ, καθώς πέρα από τα κλοπιμαία, εκτιμάται ότι τα τούβλα προκάλεσαν ζημιές και στο πάτωμα των αυτοκινήτων όπου βρίσκεται και η μπαταρία.

tesla kleftes
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τοπική αστυνομία ερευνά το περιστατικό και αναζητά αυτόπτες μάρτυρες, ή οποιονδήποτε τυχαίνει να γνωρίζει το οτιδήποτε σχετικά με το συμβάν.

Σημειώνεται ότι το περαστικό έλαβε χώρα μόλις λίγες μέρες αφότου η Tesla λάνσαρε το πρόγραμμα “Tesla Drop” στη Γερμανία, επιτρέποντας στους πελάτες της να παραλάβουν τα αυτοκίνητά τους και εκτός του ωραρίου λειτουργίας των αντιπροσωπειών.

tesla kleftes

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ