Σπασμένος καθρέπτης -Το νέο κόλπο των κλεφτών που ξεγελά ανυποψίαστους οδηγούς

Σπασμένος καθρέπτης το νέο κόλπο των κλεφτών 2023

Ανεξάντλητη φαίνεται πως είναι η εφευρετικότητα των επιτήδειων αναφορικά με τα «σενάρια» που δημιουργούν για να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους οδηγούς.

Οι επιτήδειοι που έχουν στο στόχαστρό τους τους οδηγούς αυτοκινήτου αναβαθμίζουν διαρκώς τους τρόπους που επιχειρούν για να αποσπάσουν χρήματα από αυτούς, καθώς και οι νομοταγείς πολίτες «θωρακίζονται» απέναντί τους μέσω της διαρκούς ενημέρωσης.

Από ό,τι φαίνεται τα κόλπα και τα σενάρια που σκαρφίζονται οι απατεώνες γίνονται ολοένα και πιο αληθοφανή σύμφωνα και με τα νέα που μας έρχονται από τη Μ. Βρετανία.

Συγκεκριμένα βρετανικά μέσα αναφέρουν ότι το κόλπο του «σπασμένου» καθρέπτη είναι η νέα τάση στην εξαπάτηση των οδηγών καθώς στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ήδη καταγραφεί τουλάχιστον 40 τέτοια περιστατικά, σε Αγγλία αλλά και Ουαλία με τις αστυνομικές αρχές να πραγματοποιούν σχετική έρευνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
σπασμένος καθρέπτης

Όσον αφορά τη μεθοδολογία των σπειρών, αυτές σταθμεύουν ένα αυτοκίνητο παράλληλα ενός πεζοδρομίου, αφήνοντας εσκεμμένα λίγο ελεύθερο χώρο για την απρόσκοπτη διέλευση των οχημάτων.

Μόλις, λοίπον, πλησιάζει ένα ΙΧ, ο επιτήδειος, που βρίσκεται εντός του σταθμευμένου ΙΧ, εκσφενδονίζει μία πέτρα ή ένα άλλο αντικείμενο στο διερχόμενο αυτοκίνητο, ώστε να παραχθεί ένας έντονος θόρυβος.

Στη συνέχεια ο δράστης ενεργοποιεί τον κινητήρα, και ακολουθεί το αυτοκίνητο-θύμα του. Παίζει τα φώτα στον οδηγό του τελευταίου και «απαιτεί» την ακινητοποιήση του οχήματος, προτού τον κατηγορήσει ότι… πήρε παραμάζωμα τον καθρέπτη του. Φυσικά, δεν υπήρξε καμία επαφή μεταξύ των ΙΧ και ο εξωτερικός καθρέπτης ήταν από πριν σπασμένος.

Στη συνέχεια, ο απατεώνας απαιτεί από τον οδηγό να του παραδώσει μετρητά ή τον πιέζει να πάνε μαζί σε ένα ΑΤΜ προκειμένου να τραβήξει μετρητά και να του τα δώσει για να καλύψει το κόστος επισκευής του καθρέφτη του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
σπασμένος καθρέπτης

Τουλάχιστον 40 οδηγοί έχουν πέσει θύμα του νέου κόλπου των συμμοριών. Πολλοί, μάλιστα, που δεν πιάστηκαν στην παγίδα, δέχθηκαν σφοδρές λεκτικές επιθέσεις από τους απατεώνες.

Η Ursula Jallow, διευθύντρια του Γραφείου Ασφαλιστικής Απάτης (IFB) , δήλωσε: «Το συγκεκριμένο κόλπο συνιστά μια αυξανόμενη απειλή για τους οδηγούς.

«Αυτοί οι απατεώνες ξεγελούν τους αθώους οδηγούς ώστε να νομίζουν ότι έχουν προκαλέσει πραγματική ζημιά και στη συνέχεια εφαρμόζουν τακτικές πίεσης για να πείσουν τα θύματα να παραδώσουν μετρητά.

«Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει αρκετή γνώση σχετικά με αυτό το νέο τύπο απάτης, ότι οι οδηγοί είναι πιο επιρρεπείς στο να πέσουν θύματα. Προτρέπουμε όλους να είναι υποψξιασμένοι και να αναφέρουν οποιοδήποτε τέτοιο περιστατικό στις αρμόδιες αρχές».

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ