Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το ισχυρότερο Volkswagen Golf GTI;

VW Golf GTI Clubsport

Το Volkswagen Golf GTI με τα διακριτικά Clubsport είναι το ισχυρότερο του είδους του, αποδίδοντας 300 ίππους και επιταχύνοντας από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,6 δευτερόλεπτα.

Το κορυφαίο Volkswagen Golf GTI αποκτά μια ακόμα έκδοση στην ελληνική αγορά, η οποία τυγχάνει να είναι και η κορυφαία στη σημερινή γκάμα του εμβληματικού hot hatch.

Ο λόγος για το Volkswagen Golf GTI Clubsport, το οποίο εφοδιάζεται με τον γνώριμο TSI κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2,0 λίτρων και το επίσης γνωστό από την παρουσία του στην γκάμα της γερμανικής φίρμας ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Volkswagen Golf GTI Clubsport
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ειδοποιός διαφορά του Volkswagen Golf GTI Clubsport προκύπτει από την απόδοση του τετρακύλινδρου-υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα, η οποία για τις ανάγκες της συγκεκριμένης έκδοσης φτάνει τους 300 ίππους, μια αύξηση δηλαδή 55 ίππων σε σχέση με τη «συμβατική» εκδοχή του γερμανικού hot hatch.

Πέρα από τον αναβαθμισμένο κινητήρα των 2,0 λίτρων, η έκδοση Clubsport διαθέτει χαμηλότερη ανάρτηση κατά 15 χιλιοστά και διαφορετική γεωμετρία στον μπροστινό άξονα. Πιο επιθετικές είναι και οι ρυθμίσεις του συστήματος διεύθυνσης, όπως άλλωστε και του ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης των δυναμικών χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου.

Volkswagen Golf GTI Clubsport

Παρεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, οι οποίες ωστόσο αφορούν στον εξοπλισμό του.

Το Volkswagen Golf GTI Clubsport προσφέρεται στην Ελλάδα έναντι 43.150 ευρώ, όντας 5.500 ευρώ ακριβότερο από τη συμβατική έκδοση του γερμανικού hot hatch, το οποίο αποδίδει 245 ίππους.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ