Σώθηκαν από θαύμα -Νέο περιστατικό φωτιάς σε Hyundai (Video)

Hyundai ix35 fire

Ένα νέο περιστατικό πυρκαγιάς σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες με αρνητικό πρωταγωνιστή ένα ακόμα μοντέλο της Hyundai, στο οποίο χωρίς προφανή λόγο και αιτία ξέσπασε φωτιά, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τους επιβάτες.

Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι σώθηκε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή όταν ένα ακόμα μοντέλο της Hyundai παραδόθηκε στις φλόγες, αυτή τη φορά στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της ιδιοκτήτριας του αυτοκινήτου, ενός Hyundai iX35, το μοντέλο της κορεατικής φίρμας τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες, εγκλωβίζοντας στο εσωτερικό του ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, τους παππούδες της ιδιοκτήτριας, που τους μετέφερε από το νοσοκομείο στο σπίτι.

Η τραγωδία απετράπη την τελευταία, κυριολεκτικά, στιγμή και με τη σωτήρια παρέμβαση των περαστικών, οι οποίοι απεγκλώβισαν τους δύο ηλικιωμένους πριν η φωτιά επεκταθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Hyundai ix35 fire

Η έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας περιόρισε την έκταση της πυρκαγιάς, χωρίς ωστόσο να αποτρέψει την πλήρη καταστροφή του Hyundai. Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, το συγκεκριμένο μοντέλο της Hyundai είχε συμπεριληφθεί σε πρόγραμμα ανάκλησης, χωρίς ωστόσο να έχει ενημερωθεί η ιδιοκτήτριά του

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά ξέσπασε από την ελαττωματική μονάδα του ABS, η οποία ευθύνεται και για άλλα παρόμοια περιστατικά αναγκάζοντας τόσο τη Hyundai όσο και την KIA να προχωρήσει σε ανάκληση δεκάδων χιλιάδων αυτοκινήτων.

Μάλιστα, ο μεγάλος αριθμός των περιστατικών απρόκλητων πυρκαγιών σε μοντέλα της Hyundai και της KIA, ανάγκασε τοπικές οργανώσεις καταναλωτών να προβούν σε μαζικές αγωγές κατά του Κορεάτη κατασκευαστή.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο βασικός προβληματισμός έγκειται στο γεγονός ότι ενώ το συγκεκριμένο μοντέλο θα έπρεπε να έχει συμμετάσχει σε πρόγραμμα ανάκλησης το οποίο εκπονήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου δεν ενημερώθηκε σχετικά με αποτέλεσμα το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στο συγκεκριμένο όχημα να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή δύο ηλικιωμένων ανθρώπων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο παρελθόν η Hyundai είχε εκδόσει προειδοποίηση να μην σταθμεύουν μοντέλα της κοντά σε κτίρια ή οικίες, εξαιτίας του κινδύνου πυρκαγιάς.

Δείτε βίντεο από το Hyundai ix35 που καίγεται:

Πηγή: Dailymail και Australian Hyundai Engine Failures Facebook Group

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ