Παρατημένη σοβιετική «vespa» επιστρέφει ξανά στη ζωή (video)

Παρατημένη σοβιετική Vespa restoration 2022

Όταν η γνώση και το μεράκι συναντούν την ιστορία, το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό, όπως φαίνεται και από την αναπαλαίωση αυτού του παρατημένου σοβιετικού scooter.

Επιστροφή «από τον τάφο» και μάλιστα με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο είναι αυτό που θα απολαύσουν οι φίλοι των δύο τροχών στο video που ακολουθεί.

Μεγάλη πρωταγωνίστρια στο video που αναρτήθηκε στο κανάλι «Rescue Story» στο Youtube, είναι ένα σοβιετικό scooter Vyatka V-150M, το δεύτερο και τελευταίο μοντέλο που παρουσίασε το εργοστάσιο JSC Vyatsko-Polyansky Machine-Building Molot, το οποίο λειτουργεί ακόμη και σήμερα κατασκευάζοντας όπλα.

Στο εν λόγω εργοστάσιο, που κατασκεύαζε όπλα από τον 2ο Π.Π., ανατέθηκε στις αρχές τις 10ετίας του '50 η κατασκευή ενός scooter που θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες του σοβιετικού λαού. Το πρώτο μοντέλο που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου ήταν το Vyatka VP-150, μια απομίμηση της Piaggio Vespa, η οποία μάλιστα κατασκευαζόταν χωρίς την επίσημη άδεια της ιταλικής εταιρείας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δέκα χρόνια μετά παρουσιάστηκε το Vyatka V-150M, που βλέπετε στις οθόνες σας. Το εν λόγω μοντέλο οποίο πήρε και αυτό το όνομα του από τον ποταμό που βρίσκεται στην περιοχή αλλά και της ομώνυμης ράτσας αλόγου που υπάρχει μόνο εκεί. Σε σχέση με το πρώτο μοντέλο, το Vyatka V-150M διατήρησε μόνο τον δίχρονο κινητήρα των 150 κ.εκ. και 7,5 ίππων με το πλαίσιο και το «κοστούμι» να ανασχεδιάζονται.

 Vyatka V-150M

Vyatka V-150M

Ο κινητήρας τοποθετήθηκε πιο μπροστά στο σωληνωτό πλέον πλαίσιο με την κίνηση να φτάνει στον πίσω τροχό μέσω αλυσίδας, με το όλο σχέδιο να θυμίζει τώρα περισσότερο τον μεγάλο αντίπαλο της Vespa εκείνη την εποχή, την Lambretta. Σύμφωνα και με αναφορές περισσότερο από 1,5 εκατ. σοβιετικά scooters είδαν το φως της παραγωγής έως και το 1975.

Αυτό το scooter λοιπόν φαίνεται να βρήκε παρατημένο ο μηχανικός του εν λόγω καναλιού στο Youtube και αποφάσισε να το φέρει ξανά στη ζωή. Για καλή τύχη του Vyatka V-150M, ο μηχανικός πραγματοποίησε ένα σχολαστικό restoration. Το τελικό αποτέλεσμα, αν και επιδέχεται κριτικής σε αρκετά σημεία του, δεν παύει να είναι εντυπωσιακό και να αξίζει της προσοχής σας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ