Η αυτόνομη μοτοσικλέτα της BMW κινείται χωρίς οδηγό (video)

bMW r 1250 gs αυτόνομη μοτοσικλέτα 2022

Αργά ή γρήγορα η αυτοματοποιημένη οδήγηση θα κάνει την εμφάνιση της και στις μοτοσικλέτες και το πειραματικό μοντέλο της BMW Motorrad μας δείχνει ότι οι Βαυαροί βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο.

Αν εξαιρέσει κανείς το χρηστικό κομμάτι, η οδήγηση μιας μοτοσικλέτας, ακόμη και στην απλούστερη μορφή της, είναι μια από τις βασικές απολαύσεις που κάνουν τόσο ελκυστικά τα δίτροχα μοντέλα. Όπως τα αυτοκίνητα, ωστόσο, έτσι και οι μοτοσικλέτες, αναμένεται να προσφέρουν στο μέλλον τη δυνατότητα αυτοματοποιημένης οδήγησης με πολλούς κατασκευαστές να έχουν ήδη προχωρήσει στο σχετικό μονοπάτι της εξέλιξης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας από αυτούς τους κατασκευαστές είναι η BMW Motorrad. Οι Βαυαροί, αν και δεν έχουν προς το παρόν πλάνα για να παρουσιάσουν μια μοτοσικλέτα που να οδηγείται μόνη της, έχουν κάνει πραγματικότητα μια πρόταση που βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και προσφέρει την δυνατότητα αυτοματοποιημένης οδήγησης.

Η πειραματική μοτοσικλέτα της BMW που βασίζεται στη δημοφιλή BMW R 1250 GS, είναι προς το παρόν ένα μέσο τεχνολογικής επίδειξης στον συγκεκριμένο τομέα για τους Βαυαρούς αλλά και μια πλατφόρμα πάνω στην οποία μπορεί να δοκιμάζει και να εξελίσσει νέα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του αναβάτη.

Η αυτόνομη R 1250 GS που παρουσιάστηκε στο κοινό πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, μπορεί να επιταχύνει και να επιβραδύνει μόνη της, να εκτελεί μανούβρες που φαντάζουν αρκετά απαιτητικές, ενώ μπορεί να να σταματά μόνη της εντελώς χωρίς να πέφτει.

Με την πρόοδο των συστημάτων ανίχνευσης κινδύνου αλλά και με την περαιτέρω διάδοση των δικτύων 5G, τα οποία μπορούν να διαχειριστούν τη μεταφορά του τεράστιου όγκου δεδομένων που απαιτείται για να λειτουργούν σωστά τα εν λόγω συστήματα, δεν αποκλείεται η παρουσίαση μιας αυτόνομης μοτοσικλέτας να βρίσκεται στην πραγματικότητα πιο κοντά από όσο νομίζουμε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ