Σκληρές δοκιμές για το Omoda E5

ομοδα1

Το αυτοκίνητο πραγματοποίησε δύο δοκιμές ασφαλείας μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο ηλεκτροκινητήρας είναι η «καρδιά» ενός ηλεκτρικού οχήματος και για τέτοια οχήματα, η ηλεκτρική ασφάλεια είναι τα μέγιστα. Πρόσφατα, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Omoda, το E5, πραγματοποίησε δύο κρίσιμες δοκιμές ασφάλειας μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων: το νερό και τα χτυπήματα κάτω από το αμάξωμα. Αντιμετώπισε με επιτυχία αυτές τις προκλήσεις, επιδεικνύοντας τις αξιόπιστες δυνατότητες ασφαλείας του οχήματος.

Η δοκιμή υδροβολής είχε ως κύριο στόχο να επαληθεύσει τη σφραγισμένη αδιάβροχη απόδοση του Omoda E5. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, το Omoda E5 κινήθηκε μέσα από μια μικρή «πισίνα» νερού να καλύπτουν την μπροστινή μάσκα. Λόγω των κυμάτων, η υψηλότερη στάθμη του νερού έφτασε τα τρία τέταρτα της μπροστινής όψης του οχήματος κατά τη διαδικασία δοκιμών. Παρόλα αυτά, το Omoda E5 κινήθηκε σταθερά και με απόλυτη ασφάλεια. Πέρασε με επιτυχία τη δοκιμή χωρίς σημάδια εισροής νερού ή ηλεκτρικών βλαβών, ούτε ενεργοποίησε συναγερμούς ανωμαλίας δεδομένων μόνωσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δοκιμή τριβής κάτω από το αμάξωμα ήταν εξίσου αυστηρή, προσομοιώνοντας «τυχαία» σενάρια σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης, όπου το όχημα συναντά εμπόδια που προεξέχουν πάνω από την επιφάνεια του δρόμου. Σε αυτή τη δοκιμή, το Omoda E5 οδήγησε πάνω από έναν μεταλλικό στύλο ύψους 210 mm, θέτοντας μια σημαντική πρόκληση για τη δομική αντοχή του οχήματος. Μετά την πρόσκρουση του χαμηλότερου σημείου της 30 mm πάνω από το εμπόδιο, η μπαταρία κάτω από το αμάξωμα παρέμεινε άθικτη και προστατευμένη αποτελεσματικά. Αυτό έδειξε ότι ακόμη και μετά από ένα περιστατικό χτυπήματος κάτω από το αμάξωμα, η δομή του οχήματος μπορούσε να διατηρήσει την ασφάλεια και τη σταθερότητά του.

Η ασφάλεια ήταν πάντα η θεμελιώδης αρχή της κατασκευής οχημάτων της Omoda. Η ικανοποιητική απόδοση του Omoda E5 τόσο στις δοκιμές περάσματος από νερό όσο και τριβής κάτω από το αμάξωμα αποτελεί απόδειξη της μέγιστης επιδίωξης ασφάλειας της Omoda. Αυτό όχι μόνο διασφαλίζει σημαντικά τους χρήστες για τα μελλοντικά τους ταξίδια, αλλά δείχνει επίσης πώς η Omoda, μέσω των προόδων της στην τεχνολογία ασφάλειας, συνεχίζει να αναβαθμίζει τα βιομηχανικά πρότυπα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ