Ουκρανία: Σηκώνουν τα αυτοκίνητα από τους δρόμους του Κιέβου

αυτοκίνητα κίεβο

Καθημερινά στο Κίεβο παρκαρισμένα αυτοκίνητα στους κεντρικούς δρόμους μεταφέρονται από τις αρχές σε άλλα σημεία, για να μην εμποδίζουν τη μετάβαση στα δημόσια κτήρια πρώτης ανάγκης.

Όλη η Ουκρανία έχει τεθεί υπό το καθεστώς Στρατιωτικού νόμου, με βάση τον οποίο οι κεντρικές λεωφόροι των πόλεων και ειδικά αυτές που οδηγούν σε νοσοκομεία, αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς, πρέπει να είναι πάντα ανοικτές για την γρήγορη πρόσβαση των οχημάτων άμεσης επέμβασης σε μια έκτακτη ανάγκη.

Στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της χώρας, καθημερινά οι τοπικές αρχές μεταφέρουν παρκαρισμένα αυτοκίνητα που βρίσκονται σε αυτούς τους δρόμους, καλώντας τους ιδιοκτήτες τους στη συνέχεια να τα παραλάβουν από πιο ασφαλή σημεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα αυτοκίνητα αυτά είναι κυρίως οχήματα που έχουν εγκαταλειφθεί ύστερα από κάποιο ατύχημα ή απλώς επειδή τα παράτησαν οι οδηγοί τους στην προσπάθειά τους να φύγουν από την πόλη.

Αυτοκίνητα Κίεβο

Μόνο την περασμένη Δευτέρα, οι δημοτικές αρχές του Κιέβου μετακίνησαν 16 παρκαρισμένα αυτοκίνητα από τους κύριους δρόμους της πρωτεύουσας, τα οποία είχαν αφεθεί εκεί από τους ιδιοκτήτες τους.

Με συνεχή τους μηνύματα προς τους πολίτες άλλωστε, οι ιθύνοντες καλούν τους κατοίκους που έχουν παραμείνει στο Κίεβο να μην παρκάρουν ή αφήνουν τα αυτοκίνητά τους σε δρόμους όπου μπορεί να εμποδίζουν την κυκλοφορία και ιδιαίτερα σε αυτούς όπου διέρχονται οχήματα άμεσης επέμβασης.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ