Σηκώνουν αυτοκίνητα και τα βγάζουν στο σφυρί -Φόβος και τρόμος για όσους παρκάρουν παράνομα

Γερανός Αστυνομίας Ρυμούλκηση και δημοπρασία αυτοκινήτου

Αντιμέτωποι με έναν άγνωστο νόμο έρχονται κάτοικοι σε αυτή τη μεριά του πλανήτη που μπορούν εξαιτίας του να χάσουν για πάντα το αυτοκίνητό τους χωρίς να συντρέχει σοβαρός λόγος.

Ένας γερανός της Αστυνομίας που μεταφέρει ένα παράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητο δεν είναι ένα σπάνιο φαινόμενο στην Ευρώπη.

Είναι ωστόσο πολύ συνηθισμένο στην άλλη μεριά του Ατλαντικού και ακόμη περισσότερο στην Πόλη της Νέας Υόρκης όπου οι γερανοί της Αστυνομίας «σηκώνουν» κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της μπορούν να βρεθούν μπροστά σε μια ακόμη ιδιαίτερα δυσάρεστη έκπληξη αν το αυτοκίνητό τους μεταφερθεί από γερανό της Αστυνομίας για οποιονδήποτε λόγο σχετικό με παράνομη στάθμευση ακόμη και αν δεν παρακωλύεται η κυκλοφορία, όπως για παράδειγμα αν μπλοκάρει την πρόσβαση σε πυροσβεστικό κρουνό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αυτοκίνητο μπορεί επίσης να μεταφερθεί αν έπειτα από έλεγχο επιβεβαιωθεί ότι δεν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας.

Δήμος Νέα Υόρκη

Το αυτοκίνητο μπορεί επίσης να μεταφερθεί αν μετά από έλεγχο οι αστυνομικές αρχές ανακαλύψουν ότι ο ιδιοκτήτης του οχήματος χρωστά για παράνομο παρκάρισμα περισσότερα από 300 ευρώ.

Ειδικότερα ανάμεσα στους νόμους της Νέας Υόρκης υπάρχει που δεν είναι γνωστός στο κοινό, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στον αμερικάνικο δήμο να προχωρήσει σε δημοπρασία του αυτοκινήτου που έχει μεταφέρει σε πάρκινγκ εντός διαστήματος μόλις 10 εργάσιμων ημερών.

Ακόμη χειρότερα ίσως για τον ιδιοκτήτη του οχήματος, που θα πρέπει να ψάξει μόνος του να βρει τι έγινε με το όχημά του αφού δεν λαμβάνει ούτε σχετική ειδοποίηση από τις αρχές, είναι το γεγονός ότι δεν έχει δικαίωμα να ποντάρει την ημέρα της δημοπρασίας και να αγοράσει εκ νέου από τον δήμο το αυτοκίνητό του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από αυτό ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να πληρώσει ακόμη και χιλιάδες ευρώ για όσο καιρό έμεινε το όχημά του στους χώρους στάθμευσης που έχει ο δήμος γι' αυτές τις περιπτώσεις, αλλά οποιοδήποτε άλλο σχετικό πρόστιμο και έξοδο της Αστυνομίας, εντός του χρονικού διαστήματος των 10 ημερών για να παραλάβει το αυτοκίνητό του.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ