Το ηλεκτρικό sedan της Peugeot κοιτά στα μάτια το Tesla Model 3

Peugeot Inception

Πριν από μερικές μέρες, η Peugeot σήκωσε το πέπλο από το πρωτότυπο μοντέλο που ονομάζεται Inception, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή προϊόντων ηλεκτροκίνησης, που θα ξεκινήσει από το 2025 και μετά.

Το καινούριο γαλλικό αυτοκίνητο βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Large, η οποία αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα μεγάλα ηλεκτρικά οχήματα του ομίλου Stellantis, από τα μέσα της δεκαετίας. Μετά το Inception, η Peugeot θα λανσάρει την τρίτη γενιά του 3008 και 5008 και μια ανανεωμένη έκδοση του 508 sedan, στοιχεία του οποίου βλέπουμε σήμερα στο συγκεκριμένο πρωτότυπο.

Όμως πόσο πιθανό είναι το σενάριο να δούμε ένα ολοκαίνουριο ηλεκτρικό 508, μετά το τέλος της ζωής του υπάρχοντος μοντέλου; Σαν και αυτό που προσπάθησαν να δημιουργήσουν οι γραφίστες του Bikes, με το εικονιζόμενο σκίτσο; Το λευκό sedan θυμίζει σε κάποιο βαθμό στο εμπρός μέρος το 508, ενώ γενικά είναι ξεκάθαρο πως είναι εμπνευσμένο από το πρωτότυπο Inception, αφού οι ομοιότητες είναι εμφανείς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Peugeot e b

Σε μια περίοδο που ο ανταγωνισμός στην κατηγορία των οικογενειακών ηλεκτρικών sedan «σκληραίνει» συνεχώς, μη ξεχνάμε τα αυτοκίνητα της Hyundai, της Volkswagen, αλλά και της Polestar καθώς επίσης και του Tesla Model 3, πόσο εμπορικό μπορεί να αποδειχθεί το Peugeot σε παγκόσμια κλίμακα;

Υπενθυμίζουμε, πως η βασική αγορά της εταιρείας είναι η Ευρώπη, ωστόσο τα sedan είναι περισσότερο δημοφιλή σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα. Εκεί, που το Model 3 έχει καταφέρει να σημειώσει αξιόλογες πωλήσεις και συνεχίζει ακάθεκτο…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ