Η Peugeot φέρνει 5 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2025

Peugeot e-308 1

Η γαλλική εταιρεία θα εμπλουτίσει μέσα στην επόμενη διετία την γκάμα όλων των μοντέλων της με ηλεκτρικές εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένου του νέου 408.

Η Peugeot θα λανσάρει τα επόμενα δύο χρόνια τις ηλεκτρικές εκδόσεις πέντε μοντέλων της, με σκοπό να υποδεχθεί αμέσως μετά μία νέα οικογένεια αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων. Η γαλλική εταιρεία διαθέτει ήδη ηλεκτρικές εκδόσεις των 208, 2008, 308 και Rifter, και σχεδιάζει να προσφέρει άμεσα μία ηλεκτρική έκδοση για όλα της τα μοντέλα.

Peugeot e-308 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ηλεκτρική έκδοση του νέου Peugeot 408 βρίσκεται ήδη στα σκαριά, γεγονός όμως που υποδηλώνει ότι οι ηλεκτρικές εκδόσεις των SUV 3008 και 5008 δεν απέχουν μακριά από την παρουσίασή τους και αναμένεται να μάθουμε σύντομα το πότε θα κάνουν την εμφάνισή τους.

Το επερχόμενο ηλεκτρικό χάτσμπακ e-308 θα κυκλοφορήσει στους δρόμους τους επόμενους μήνες και είναι πιθανό να συνεχίσει να πωλείται στην τρέχουσα μορφή του μέχρι το 2025. Από την άλλη, το 508 δεν αναμένεται να εμπλουτιστεί η γκάμα του με μία τέτοια έκδοση.

Peugeot Inception 1

Σε ανακοίνωση της, η Διευθύνων Σύμβουλος της Peugeot, Linda Jackson, ανέφερε ότι τα πέντε νέα μοντέλα που έρχονται τα επόμενα δύο χρόνια θα διαφοροποιηθούν σε κάποιο βαθμό από τα σημερινά, ενώ όλα όσα είδαμε στο πρωτότυπο Inception θα αρχίσουν κάνουν την εμφάνισή τους από το 2025/2026 και μετά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν την επόμενη διετία από την Peugeot θα βασίζονται τις υπάρχουσες πολυδιαμορφώσιμες πλατφόρμες CMP και EMP2 που φέρουν όλα τα σύγχρονα μοντέλα της γαλλικής φίρμας. Στην τελευταία θα βασιστεί και το επερχόμενο νέο 3008 με την πιο οπισθοκλινή οροφή και θα παρουσιαστεί μέσα στην επόμενη διετία.

Peugeot Inception 2

Η Peugeot δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα τα σχέδιά της για το νέο SUV. Ωστόσο, όταν παρουσιαστούν οι ηλεκτρικές εκδόσεις των 3008 και 5008, θα είναι σε θέση να κοντράρουν ακόμα περισσότερους ανταγωνιστές που διαθέτουν τέτοια έκδοση στην γκάμα τους.

Πριν την έλευση των μοντέλων που θα χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες STLA, το 2025 και μετά, τα ηλεκτρικά μοντέλα της Peugeot αναμένεται να έχουν σε γενικές γραμμές παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά. Το πιο ισχυρό ηλεκτρομοτέρ που διαθέτει αυτή την στιγμή αποδίδει 156 ίππους και η μεγαλύτερη διαθέσιμη μπαταρία έχει χωρητικότητα 51 kWh, προσφέροντας αυτονομία στο νέο e-308 άνω των 400 χλμ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Peugeot e-308 2

Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, οι ηλεκτρικές εκδόσεις των 3008 και 5008 θα μπορούσαν να αποκτήσουν ισχυρότερο μοτέρ και μεγαλύτερη μπαταρία, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το αυξημένο μέγεθος και βάρος, καθώς και την μεγαλύτερη μετωπική επιφάνεια. Προς το παρόν όμως, η Peugeot δεν έχει ανακοινώσει κάτι σχετικό.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ