Το ονειρικό sedan της Ferrari θα μπορούσε να είναι έτσι

Ferrari sedan 2024 φήμες

Με την παρουσίαση της Purosangue, του πρώτου της SUV, η Ferrari έκανε πραγματικότητα κάτι θα θεωρούνταν παλιότερα ιεροσυλία. Μήπως έχει έρθει ο καιρός και για πρώτο της sedan;

Η ολοκαίνουργια Ferrari Purosangue είναι το μοντέλο που γράφει ένα νέο κεφάλαιο στην ένδοξη ιστορία της εταιρείας από το Maranello, πολύ διαφορετικό από τα άλλα, ως το πρώτο της SUV αλλά και το πρώτο αυτοκίνητο που παρουσιάζουν επίσημα οι Ιταλοί, το οποίο έχει τέσσερεις πόρτες.

Ναι, όπως καλά καταλάβατε πριν από την παρουσίαση της Purosangue, η Ferrari δεν είχε παρουσιάσει στην ιστορία της ούτε sedan μοντέλο. Ένα sedan θα θεωρούνταν ιεροσυλία από μια εταιρεία που έχτισε τη φήμη της κατασκευάζοντας μόνο καθαρόαιμα αγωνιστικά και σπορ αυτοκίνητα και θα έκανε κακό στην εικόνα της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εν έτει 2023 οι καιροί βέβαια έχουν αλλάξει για τα καλά με τη Ferrari όχι μόνο να παρουσιάζει μοντέλο στην πιο καυτή κατηγορία μοντέλων σε όλο τον κόσμο από την πλευρά των πωλήσεων αλλά να το ονομάζει παράλληλα και «Καθαρόαιμο» (σ.σ. η μετάφραση του Purosangue)...

Το επίσημο ντεμπούτο της Purosangue έστειλε τη φαντασία των σχεδιαστών σε νέους δρόμους που δεν θα μπορούσαν να φανταστούν πριν και κάποιοι από αυτούς προσπαθούν να οραματιστούν πλέον και ένα sedan που θα φέρει στο καπό του το Cavallino Rampante.

Ο βραζιλιάνος σχεδιαστής Kleber Silva είναι ο πρώτος που προσπαθεί να λύσει την απορία για το πώς θα ήταν ένα 4θυρο μοντέλο από την ιταλική εταιρεία.

Στα ψηφιακά επεξεργασμένα σχέδια που βλέπετε στις οθόνες σας, ο Silva βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο σουλούπι της Purosangue για τη δημιουργία της ιταλικής μπερλίνας και κοιτάζοντας την δημιουργία του από μπροστά φαίνεται να παρουσιάζει ένα βαθμό επιτυχίας αναφορικά με τον απαιτούμενο δυναμισμό και τις αναλογίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο κοιτάζοντας την πίσω όψη της υποθετικής sedan Ferrari δεν μοιάζει να έχει γίνει και η καλύτερη δυνατή ενσωμάτωση του τρίτου όγκου, ο οποίος θυμίζει σε μεγάλο βαθμό εκείνον της Alfa Romeo Giulia, με τα φωτιστικά σώματα της Purosangue.

Pininfarina Ferrari concept 1980
Pininfarina Ferrari concept 1980

Όπως και αν σας φαίνεται η απόπειρα του Silva για μια 4θυρη Ferrari, από τα σενάρια που αφορούν το μέλλον της ιταλικής εταιρείας δεν θα πρέπει να αποκλείεται πλέον ούτε και ένα sedan. Ειδικά από τη στιγμή που στον τομέα της αεροδυναμικής θεωρείται ως ιδανικό σχήμα, το οποίο και αναμένεται να κάνει το δικό του «comeback» στην αμιγώς ηλεκτρική εποχή των τεσσάρων τροχών...

Για την ιστορία να πούμε ότι η μοναδική sedan Ferrari που κατασκευάστηκε ποτέ ήταν ένα πρωτότυπο που δημιούργησε ο Sergio Pininfarina το 1980 και το παρουσίασε στον ίδιο τον Enzo Ferrari. Ο Commendatore, αν και εντυπωσιάστηκε από τη δουλειά του Pininfarina, σύμφωνα και με τις αναφορές της εποχής, τελικά δεν έδωσε το πράσινο φως για την παραγωγή του καθώς θεώρησε ότι δεν ήταν η σωστή χρονικά στιγμή για τη δημιουργία μιας Ferrari με τέσσερεις πόρτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ