ΣΕΑΑ: Χωρίς αντικίνητρα θα καθυστερήσει η ανανέωση του παλαιού στόλου ΙΧ

Πωλήσεις αυτοκινήτων

O Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι «πρωταθλήτρια» σε υπέργηρα αυτοκίνητα στην ΕΕ.

Την ανάγκη θέσπισης μέτρων στήριξης των καταναλωτών ώστε να απομακρύνουν τα παλαιά τους αυτοκίνητα με την παράλληλη θέσπιση ελάχιστων αντικινήτρων ζητά ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) ώστε να μην καθυστερήσει να ανανεωθεί ο στόλος των οχημάτων στην Ελλάδα η οποία δυστυχώς είναι «πρωταθλήτρια» σε υπέργηρα αυτοκίνητα στην ΕΕ.

Παράλληλα ο ΣΕΑΑ εξυμνεί το έργο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επισημαίνοντας ότι: «Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, χάρη στο ενδιαφέρον του Υπουργού κ. Χρήστου Σταικούρα, πέτυχε να ανακτηθούν σημαντικοί πόροι για το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ» και η πλατφόρμα άνοιξε να δεχθεί εκατοντάδες αιτήσεις επιδότησης αγοράς καινούργιων ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δραστήρια ομάδα των συνεργατών της Υφυπουργού κας. Χριστ. Αλεξοπούλου συνεχίζει να ανακτά πόρους χρηματοδότησης, με ιδιαίτερη φροντίδα την οποία και χαιρετίζουμε, ώστε να εξυπηρετηθούν κατά το δυνατό περισσότεροι πολίτες και επιχειρήσεις.

Η Ελλάδα, αν και καθυστέρησε την εισαγωγή της ηλεκτροκίνησης, πραγματοποιεί μεγάλα βήματα από το 2020, με το ποσοστό ηλεκτρικών επιβατικών BEV πλέον να φθάνει το 4,7% (2023), έναντι 0,2% το 2019!»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ