Σε τιμή Ferrari η Lancia Delta Integrale που δεν ήρθε ποτέ Ευρώπη

Lancia Delta Integrale Evoluzione II Final Edition τιμή

Μια από τις πλέον σπάνιες Lancia Delta Integrale είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή προς πώληση σε τιμή που πάει για... παγκόσμιο ρεκόρ.

Αναμφίβολα η Lancia Delta Integrale είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά μοντέλα της ιταλικής εταιρείας. Η αξία του καυτού 4κινητου hatchback έχει πάρει την ανιούσα τα τελευταία χρόνια έχοντας φτάσει πλέον σε δυσθεώρητα επίπεδα και όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει να σκαρφαλώνει... χωρίς οίκτο.

Lancia Delta Integrale Evoluzione II Final Edition τιμή
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κανείς φυσικά δεν αμφισβητεί τη συλλεκτικότητα της Integrale, ωστόσο πλέον δεν αποτελεί μόνο ένα αντικείμενο πόθου αλλά μια πραγματική επένδυση για πραγματικά γερά πορτοφόλια και συναγωνίζεται ευθέως άλλα ονόματα που μπορεί να φαντάζουν πιο ηχήρα στα αυτιά των φίλων των τεσσάρων τροχών.

Όπως και να έχει η αξία της Integrale όχι μόνο συνεχίζει να ανεβαίνει αλλά έχει περάσει πλέον σε νέο επίπεδο δίνοντας στο μοντέλο της Lancia νέες διαστάσεις θρύλου.

Τελευταίο παράδειγμα που έρχεται να επιβεβαιώσει τα παρπάνω είνια Lancia Delta Integrale Evolutione II που έχει αναρτηθεί ως αγγελία στην ιστοσελίδα της βρετανικής DK Engineering.

Πρόκειται για την έκδοση Final Edition, από τις τελευταίες που βγήκαν από το εργοστάσιο της Lancia με τη συνολική παραγωγής της να περιορίζεται στις 250 μονάδες.+

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό που την κάνει πραγματικά μοναδική είναι ότι και οι 250 Integrale Final Edition που κατασκευάστηκαν ήταν διαθέσιμες μόνο στο κόκκινο «Rosso Amaranto» χρώμα που βλέπετε στις οθόνες σας και προορίζονταν αποκλειστικά για την ιαπωνική αγορά.

Εκτός από το χρώμα η Integrale Final Edition είχε και τον πλουσιότερο στάνταρ εξοπλισμό από όλες τις προηγούμενες εκδόσεις της Evoluzione II, ενώ είναι η μόνη που φέρει δίχρωμη γραμμή που ξεκινά από το καπό της και τελειώνει στη ρυθμιζόμενη αεροτομή. Στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει και στο εσωτερικό της είναι τα ανθρακονημάτινα φιλέτα αλλά και το τοποθετημένο ψηλά στο ταμπλό κουμπί που χρησιμοποιείται για να φέρει τον εν σειρά 4κύλινδρο κινητήρα των 215 ίππων στη ζωή.

Στον εξοπλισμό της περιλαμβάνονται επίσης διαφορετικά ελατήρια της Eibach που φέρουν το αμάξωμα πιο κοντά στο έδαφος έναντι της στάνταρ Integrale, ζάντες 16 ιντσών σε ανθρακί χρώμα, θολόμπαρες τόσο μπροστά όσο και πίσω αλλά και μεταλλικά πεντάλ της OMP.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συγκεκριμένη Delta Integrale Final Edition βρήκε ξανά το δρόμο της προς την Ευρώπη το 2008 με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη της να την έχει μεταχειριστεί ελάχιστα. Ένα χρόνο μετά αγοράστηκε από τον τωρινό ιδιοκτήτη της και παραμένει λειτουργική μέχρι σήμερα, ενώ πέρσι δέχτηκε εκτεταμένη συντήρηση από Βρετανό σπεσιαλίστα και βρίσκεται πραγματικά σε άψογη κατάσταση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην άψογη κατάσταση αυτής της Integrale βοηθάει και το γεγονός ότι έχει διανύσει μόλις 5.550 χιλιόμετρα από την πρώτη μέρα που κύλισε τους τροχούς της και αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα που οδηγεί τον ιδιοκτήτη της να ζητά το απίστευτο -μέχρι να βρεθεί κάποιος να το καταβάλλει- ποσό των 264.995 ευρώ.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ