Επίσημο: Αυτό είναι το αυτοκίνητο της εταιρείας που κατασκευάζει τους πυραύλους S-400

s400 Almaz – Antey

Η ρωσική Almaz – Antey, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής αμυντικού υλικού στον κόσμο, είναι έτοιμη να εισέλθει δυναμικά στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας με ένα νέο crossover μοντέλο.

Πριν από μερικούς το carandmotor.gr δημοσίευσε πρώτο τα σχέδια της ρωσικής εταιρείας, ως προς την επικείμενη είσοδό της στο χώρο του αυτοκινήτου. Σήμερα, η γνωστή για τους πυραύλους S400, η Almaz – Antey, επιβεβαιώνει την ενασχόλησή με την παραγωγή οχημάτων, μέσω της επίσημης κατάθεσης των σχεδίων γύρω από αυτό. 

Όπως όλα δείχνουν, το μοντέλο παραγωγής θα είναι ένα crossover που θα βασίζεται σε μια νέα αρθρωτή πλατφόρμα που παρουσίασε η εταιρεία τον περασμένο Αύγουστο. Η συγκεκριμένη μπορεί να φιλοξενήσει υβριδικά και ηλεκτρικά σύνολα, κάτι που μας προϊδεάζει και για τις εκδόσεις με τις οποίες θα σταδιοδρομήσει εμπορικά το μοντέλο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Almaz – Antey

Μεταξύ των άλλων χαρακτηριστικών και με βάση τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, το υβριδικό σύστημα θα χρησιμοποιεί μια δεξαμενή υδρογόνου 52 λίτρων το οποίο θα φορτίζει την μπαταρία των 70 kWh. Εκείνη, με τη σειρά της, θα τροφοδοτεί τους δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας σε κάθε άξονα) και το συνολικής ισχύος κινητήριο σύστημα των 435 ίππων θα παρέχει αυτονομία κίνησης στο τετρακίνητο μοντέλο που θα ξεπερνά 1.000 χιλιόμετρα.

Σημειώνουμε, επίσης, πως πηγές από την Almaz – Antey αναφέρουν πως το crossover μοντέλο θα παραχθεί σε δύο εκδοχές, είτε με σχεδιαστικά στοιχεία από hatchback αμαξώματα, είτε από παραδοσιακά station wagon. Ως προς τις διαστάσεις του τώρα, πιθανότητα θα έχουμε να κάνουμε με ένα μεσαίο μοντέλο. Προς το παρόν, παραμένει άγνωστη η εξωτερική του μορφή – σχεδίαση και ο χρόνος παραγωγής του. Τέλος, να σημειώσουμε πως η κατασκευή του θα γίνει εντός του εργοστασίου που διατηρεί η εταιρεία όπου παράγονται και οι πύραυλοι S-300, S-400 και S-500.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H Almaz – Antey ανήκει 100% στο κράτος και κατατάσσεται στην 15η θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην πολεμική βιομηχανία και μεταξύ άλλων, έχει ασχοληθεί και με την κατασκευή αμαξωμάτων για βαριά στρατιωτικά οχήματα.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ