Σε ποιο Υπουργείο μεταφέρθηκε το «τμήμα Ηλεκτροκίνησης»;

electric

Ο γενικός γραμματέας θα είναι πλέον αρμόδιος τόσο για την κίνηση χωρίς ρύπους όσο και για το γνωμοδοτικό συμβούλιο του κλάδου.

Περισσότερες αρμοδιότητες για την ηλεκτροκίνηση ανέλαβε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Π.Δ. 77, ΦΕΚ Α 130) τις οποίες απέκτησε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Μάλιστα σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα οι νέες αρμοδιότητες του Τμήματος Ηλεκτροκίνησης, και του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για την ηλεκτροκίνηση μεταφέρονται στον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, δηλαδή στον κ. Γιάννη Ξιφαρά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα όπως αναγράφει το Προεδρικό Διάταγμα: «Από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μεταφέρονται στη Γενική Γραμματεία Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, οργανικών μονάδων, θέσεων προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων: (α) το Αυτοτελές Τμήμα Ηλεκτροκίνησης της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας του άρθρου 47Α' του π.δ. 132/2017 (Α' 160), το οποίο προστέθηκε με την περ. (β) της παρ. 2 του άρθρου 40 του ν. 4710/2020 (Α' 142) και (β) το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο για την ηλεκτροκίνηση του άρθρου 42 του ν. 4710/2020.»

Η συγκεκριμένη αλλαγή προφανώς έρχεται στο πλαίσιο των πολιτικών αλλαγών που υλοποιήθηκαν στα δύο Υπουργεία και είναι ξεκάθαρο ότι το μεγαλύτερο βάρος στην μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση πέφτει πλέον στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καθώς η κ. Αλεξάνδρα Σδούκου ανέλαβε τη θέση της Υφυπουργού στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας από Γενική Γραμματέας που ήταν στην προηγούμενη κυβέρνηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης στον Γενικό Γραμματέα Υποδομών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών μεταφέρεται και ολόκληρη η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Αγροτικών Υποδομών της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Γενικής Γραμματείας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ