Σε ποιο μέρος η Τροχαία βεβαίωνε μία κλήση κάθε λεπτό!

τροχαιαδρασεισ

Αφαιρέθηκαν 136 ζεύγη πινακίδων, 158 άδειες κυκλοφορίας, 199 άδειες ικανότητας οδήγησης, ακινητοποιήθηκαν 178 οχήματα, ενώ μεταφέρθηκαν 28 οχήματα.

Ακινητοποιήσεις αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, αφαιρέσεις διπλωμάτων, αδειών και πινακίδων κυκλοφορίας μέχρι και κινητές ντισκοτέκ περιλάμβαναν οι έλεγχοι της Τροχαίας Αττικής σε μόλις 24 ώρες! Μάλιστα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΑΣ οι τροχονόμοι «έκοβαν» μία κλήση κάθε λεπτό στους παραβάτες οδηγούς!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές όπου παρατηρούνται έντονα φαινόμενα παραβατικών και αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών τα οποία αποδεδειγμένα οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών ενώ θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή και ασφαλή κίνηση και κατ’ επέκταση τη ζωή των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκαν 5.728 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων, βεβαιώθηκαν 1.432 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα εκ των οποίων οι 96 αφορούσαν σε οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, οι 89 σε υπερβολική ταχύτητα, οι 88 σε μη χρήση προστατευτικού κράνους, οι 79 σε στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, οι 78 σε ωράριο εργασίας-ταχογράφοι, οι 53 σε μη χρήση ζώνης ασφαλείας, οι 37 σε παραβάσεις ΚΤΕΟ, οι 32 σε κίνηση σε λεωφορειόδρομο, οι 28 σε χρήση κινητού τηλεφώνου, οι 17 σε στέρηση ασφαλιστήριου συμβολαίου, οι 10 σε παραβάσεις φορτηγών οχημάτων, οι 10 σε παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, οι 2 σε επικίνδυνους ελιγμούς και οι 490 σε σταθμεύσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 136 ζεύγη πινακίδων, 158 άδειες κυκλοφορίας, 199 άδειες ικανότητας οδήγησης, ακινητοποιήθηκαν 178 οχήματα, ενώ μεταφέρθηκαν 28 οχήματα.

Η Τροχαία προειδοποιεί ότι οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Δείτε το video της Ελληνικής Αστυνομίας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ