Σε ποια Περιφέρεια καταγράφηκε ρεκόρ κλήσεων για υπερβολική ταχύτητα;

radar-172

Σε μόλις ένα μήνα βεβαιώθηκαν πάνω από 22.600 παραβάσεις εκ των οπολιων οι 1.117 σε βαθμό πλημμελήματος.

Με το πεντάλ του γκαζιού στο πάτωμα κινήθηκαν οι Αθηναίου οδηγοί τον Οκτώβριο καθώς η παράβαση για υπερβολική ταχύτητα αποδείχθηκε η πλέον δημοφιλής κλήση.

Παράλληλα οι τροχονόμοι καθημερινά βεβαίωναν περίπου 730 παραβάσεις σε ατίθασους οδηγούς με αποτέλεσμα όλο τον Οκτώβριο να έχουν καταγραφεί πάνω από 22.600 κλήσεις στην Αττική εκ των οποίων οι 1.117 σε βαθμό πλημμελήματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν 1.747 παραβάσεις ορίου ταχύτητας, 1.732 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 1.084 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 557 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου, 467 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 47 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, 255 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και 45 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σημειώθηκαν 591 τροχαία ατυχήματα με 676 παθόντες και ειδικότερα 14 θανατηφόρα με 14 νεκρούς, 17 σοβαρά με 17 σοβαρά τραυματίες και 560 ελαφρά με 645 ελαφρά τραυματίες.

Φυσικά τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Τροχαία επισημαίνει ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ