Σε ποια χώρα οι 18χρονοι οδηγούν πλέον και φορτηγά;

young-truck1

Η κυβέρνηση της χώρας στη Βόρεια Ευρώπη αλλάζει τη νομοθεσία και θα επιτρέπει οι κάτοχοι ερασιτεχνικών διπλωμάτων να οδηγούν φορτηγά έως 4,25 τόνους.

Ριζικά αναμένεται να αλλάξει το τοπίο στις μεταφορές καθώς η Σουηδία ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει την οδήγηση φορτηγών με βάρος έως και 4,25 τόνους σε οδηγούς που κατέχουν άδεια οδήγησης κατηγορίας Β για διάστημα τουλάχιστον 2 ετών!

Μάλιστα το σχέδιο της Σουηδικής κυβέρνησης έχει βασικό στόχο την προώθηση της χρήσης ηλεκτρικών φορτηγών και ήδη έχει ανατεθεί στη Διοίκηση Μεταφορών να σχεδιάσει δοκιμαστικές λειτουργίες για το σκοπό αυτό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επί του παρόντος, το βάρος ορισμένων φορτηγών, ειδικά αυτών που κινούνται με εναλλακτικά καύσιμα, όπως ηλεκτρική ενέργεια ή φυσικό αέριο, απαιτεί άδεια οδήγησης Κατηγορίας Γ. Ωστόσο, η έλλειψη κατόχων άδειας οδήγησης Γ κατηγορίας αποτελεί πρόκληση για την ευρεία υιοθέτηση ηλεκτρικών φορτηγών και δημιουργεί πρόσθετο κόστος για τις εταιρείες που συνήθως απασχολούν οδηγούς άδειας κατηγορίας Β.

Για να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο, η Σουηδική Διοίκηση Μεταφορών θα αναπτύξει δοκιμαστικές λειτουργίες που θα επιτρέψουν σε εταιρείες, αρχές και οργανισμούς να υποβάλουν αίτηση για εξαίρεση από τη νομοθεσία για την άδεια οδήγησης. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, οι οδηγοί που έχουν άδεια Β για τουλάχιστον δύο χρόνια θα μπορούν να οδηγούν φορτηγά χωρίς ρυμουλκούμενα βάρους μεταξύ 3.500 κιλών και 4.250 κιλών και τροφοδοτούμενων με εναλλακτικά καύσιμα.

Επεκτείνοντας τη δεξαμενή των επιλέξιμων οδηγών για να συμπεριλάβει εκείνους με άδεια κατηγορίας Β, η σουηδική κυβέρνηση στοχεύει να διευκολύνει την ηλεκτροδότηση των μεταφορών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δοκιμές, σχεδιασμένες από τη Σουηδική Διοίκηση Μεταφορών, αναμένεται να παράσχουν πληροφορίες και να ανοίξουν το δρόμο για ευρύτερη υιοθέτηση ηλεκτρικών φορτηγών.

Πάντως το σχέδιο της Σουηδικής κυβέρνησης αρχικά επιτρέπει την οδήγηση μόνο των ηλεκτρικών φορτηγών ή εκείνων που κινούνται με εναλλακτικά καύσιμα με άδεια οδήγησης Β και όχι τα διάσημα για την κατηγορία πετρελαιοκίνητα μοντέλα…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ