Σβήνει η φωτιά στο πλοίο με τα 4.000 αυτοκίνητα – Νέες εικόνες και video

Felicity Ace

Η πυρκαγιά στο οχηματαγωγό Felicity Ace φαίνεται να έχει ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο, καίγοντας ολοσχερώς το πολύτιμο φορτίο του, το οποίο αποτελείται από περίπου 4.000 οχήματα.

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά η οποία ξέσπασε στο οχηματαγωγό Felicity Ace στις 17 Φεβρουαρίου και έκτοτε κατακαίει τα περίπου 4.000 αυτοκίνητα τα οποία μετέφερε το πλοίο.

Όπως όλα δείχνουν, η φωτιά ολοκληρώνει το καταστροφικό της έργο και αυτό οδηγεί στον περιορισμό τόσο της έκτασης όσο και της έντασής της.

Με δεδομένο μάλιστα ότι πολλά από τα αυτοκίνητα τα οποία μετέφερε ήταν ηλεκτρικά, πολλοί προέβλεπαν ότι οι εστίες στο εσωτερικό του πλοίου θα σιγοκαίουν για αρκετές ακόμα ημέρες εξαιτίας των μπαταριών ιόντων λιθίου και των εύφλεκτων υλικών που αυτές περιέχουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Felicity Ace

Μετά από τέσσερα εικοσιτετράωρα, η ύφεση της πυρκαγιάς επιτρέπει στις δυνάμεις πυρόσβεσης να επιχειρήσουν με μεγαλύτερη ευκολία, χωρίς ωστόσο να γίνεται ακόμα λόγος για κάποια προσπάθεια ρυμούλκησης του πλοίου.

Το γεγονός άλλωστε ότι όλα τα μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, προσφέρει την πολυτέλεια στα σωστικά συνεργία να περιμένουν ώστε και οι τελευταίες εστίες φωτιάς να σβήσουν ώστε να παρέμβουν και να αποτρέψουν μια πιθανή μόλυνση της θάλασσας.

Μέχρι στιγμής το πλοίο πλέει ακυβέρνητο και οι επιλογές που έχουν τα σωστικά συνεργεία είναι είτε να το ρυμουλκήσουν προς τις πορτογαλικές ακτές είτε να το οδηγήσουν προς τις Μπαχάμες.

Felicity Ace
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Felicity Ace ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Γερμανία με τελικό προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στις οποίες δεν έφτασε ποτέ εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε για άγνωστο -μέχρι σήμερα- λόγο στο εσωτερικό του.

Μετά από τέσσερις ημέρες όπου μαίνεται η φωτιά, είναι σχεδόν βέβαιο ότι και τα 4.000 οχήματα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, προκαλώντας ζημιά η οποία αγγίζει ακόμα και τα 300 εκατομμύρια δολάρια.

Η υπόθεση του Felicity Ace θυμίζει το ναυάγιο του Golden Ray στις ακτές της Georgia, το οποίο οδήγησε σε έναν υγρό τάφο 4.300 αυτοκίνητα.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ