Σάρωσαν οι Κινέζοι στις νέες δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP

EuroNCAP

Ασφάλεια 5 αστέρων προσφέρουν όλο και περισσότεροι Κινέζοι κατασκευαστές οχημάτων, γεγονός που έρχεται να επιβεβαιώσει η εξαιρετική επίδοση 3 νέων μοντέλων που δοκιμάστηκαν από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό EuroNCAP.

Τρεις ακόμη προτάσεις που ταξίδεψαν στην Ευρώπη από τη μακρινή Κίνα βρίσκονται πλέον σε εκείνη την κατηγορία αυτοκινήτων που έχουν καταφέρει να αποσπάσουν την ανώτερη διάκριση στις ολοένα και αυστηρότερες δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP.

Δύο μοντέλα της BYD, τα Dolphin και Seal, και το XPENG P7 επισφραγίζουν την πρόοδο που έχουν σημειώσει τα τελευταία χρόνια οι Κινέζοι κατασκευαστές και στον τομέα της παθητικής ασφάλειας.

EuroNCAP
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και τα τρία κινεζικά μοντέλα που συμμετείχαν στον τελευταίο χρονικά κύκλο δοκιμών του EuroNCAP απέσπασαν τα πέντε αστέρια, σημειώνοντας υψηλά ποσοστά επιτυχίας τόσο στην προστασία του οδηγού όσο και σε εκείνη των πεζών αλλά και των παιδιών.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες και τα τρία κινεζικά μοντέλα σημείωσαν βαθμολογία μεγαλύτερη του 80%, με τις δύο προτάσεις της BYD, τα Dolphin και Seal να αγγίζουν το 89% στην προστασία του οδηγού και το XPENG P7 να ακολουθεί με 87%.

EuroNCAPΠερισσότερο «φιλικό» απέναντι στους πεζούς αποδείχθηκε το BYD Dolphin, το οποίο μοιράζεται την κορυφή με το ομόσταυλο Seal και στην προστασία παιδιών.

Σε ό,τι αφορά τέλος την παρουσία και την αποτελεσματική λειτουργία των συστημάτων ενεργητικής ασφάλεια, κορυφαίο όλων αναδείχθηκε και πάλι το BYD Dolphin με 79%, καθώς από το XPENG P7 λείπει το σύστημα που ενημερώνει για την παρουσία παιδιού στο πίσω κάθισμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ