Το πιο λεπτό ρολόι στον κόσμο έρχεται από τη Ferrari και κοστίζει όσο πέντε supercar

Richard Mille RM UP-01 Ferrari

Το «λεπτότερο ρολόι του κόσμου», Richard Mille RM UP-01 Ferrari, φέρει στην επιφάνειά του το αλογάκι του Maranello και η τιμή του αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 1,85 εκατομμυρίων ευρώ.

Με πάχος μόλις 1,75 χιλιοστών, το RM UP-01 πήρε τον τίτλο του λεπτότερου μηχανικού ρολογιού στον κόσμο από το Bulgari Octo Finissimo Ultra των 1,8 χιλιοστών. Η διαφορά πάχους μεταξύ των δύο είναι λιγότερη από το ένα τρίτο μιας ανθρώπινης τρίχας (που έχει πάχος 0,17-0,18 χιλ.).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως η τιμή τους είναι πανομοιότυπη, στα 1,88 εκατομμύρια δολάρια (1,85 εκατ. ευρώ). Έξι φορές πιο ακριβό από το ρολόι που έκλεψαν από τον Charles Leclerc τον περασμένο χειμώνα.Το RM UP-01 θα κατασκευαστεί σε μόνο 150 αντίτυπα για τους υπερ-πλούσιους συλλέκτες του πλανήτη, με κύριο υλικό το ελαφρύ τιτάνιο βαθμίδας 5. Το κάλυμμα του ρολογιού έχει πλάτος 51 χιλιοστών, και είναι διάφανο για να αφήνει σε κοινή θέα τον μηχανισμό του.

Όπως είναι φυσικό, με τόσο μικρό πάχος δεν υπήρχε χώρος ούτε καν για την πιο μικρή και λεπτή μπαταρία του κόσμου, συνεπώς το RM UP-01 χρειάζεται να κουρδίζεται για να λειτουργήσει. Και το λουράκι του δεν είναι κατασκευασμένο από κάποιο πολυτελές υλικό, όπως το αντίστοιχο του Bulgari, αλλά από πολύ λεπτό λάστιχο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, η σπανιότητα και η εξωφρενική τιμή του ρολογιού δεν έχουν καμία σχέση με την άνεση της χρήσης του. Μπορείς, με τα ίδια χρήματα, να αγοράσεις 100.000 Casio και να μην χρειαστεί ποτέ να τα κουρδίσεις. Προκύπτουν από τη λεπτότητα της κατασκευής του, από τη μοναδικότητά του, και μαζί από το γεγονός ότι καθίσταται ένα σύμβολο του ανώτατου οικονομικού status.

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, με τα χρήματα αυτού του ρολογιού μπορεί κανείς να αγοράσει δύο καινούριες Ferrari 812 Superfast, και με το υπόλοιπο εκατομμύριο που θα του απομείνει να αγοράσει και 12 Jaguar F-Type, μία για κάθε μήνα του χρόνου και τις Ferrari για τα Σαββατοκύριακα.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ