Γεμίζει με ραντάρ ταχύτητας ο αυτοκινητόδρομος Αθήνας-Θεσσαλονίκης -Πού μπαίνουν

Τούνελ στα Τέμπη

Τέλος στα τροχαία ατυχήματα που οφείλονται στην υπέρβαση των ορίων ταχύτητας επιθυμεί να δώσει η εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, μέσω υπερσύγχρονων ραντάρ.

Υπό στενή... παρακολούθηση θα βρίσκονται οι οδηγοί που ταξιδεύουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), καθώς αυτός γεμίζει με τεχνολογικά προηγμένα ραντάρ ταχύτητας που εντοπίζουν όσους βυθίζουν το πόδι τους στο γκάζι.

Όσοι λάτρεις της ταχύτητας δείχνουν πλήρη αδιαφορία στα όρια ταχύτητας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οδική ασφάλεια, θα εποπτεύτονται από ραντάρ ταχύτητας τα οποία χρησιμοποιούν το φωτογραφικό σύστημα καταγραφής οχημάτων TraffiStar S290 M.

Η τοποθέτησή τους αφορά στο τμήμα Ράχες Φθιώτιδας-Κλειδί Ημαθίας, μήκους 230 χλμ. και έγινε γνωστή στο πλαίσιο των δράσεων για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας που ανακοίνωσε η εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Τα ραντάρ αυτά παραδόθηκαν στο Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Μαγνησίας από την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. η οποία, μάλιστα, φρόντισε για την εκπαίδευση του προσωπικού του εν λόγω τμήματος.

Τοποθετημένα σε τρίποδα, τα ραντάρ TraffiStar S290M χρησιμοποιούν τεχνολογία ραντάρ 3D τελευταίας τεχνολογίας και κάμερα υψηλής ανάλυσης σε μόνο ένα περίβλημα. Παράλληλα φέρουν έγχρωμη οθόνη TFT 6,5” και αισθητήρα που επιτρέπει τη μέτρηση της ταχύτητας με ιδιαίτερα υψηλή ακρίβεια. 

ραντάρ ταχύτητας
TraffiStar S290M
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το χαμηλό βάρος τους καθιστά δυνατή την εύκολη εγκατάσταση και αποσυναρμολόγησή τους, την ίδια ώρα που η χρήση τους γίνεται άκοπα, μέσω μόλις τριών κουμπιών.

Παράλληλα, το περίβλημά τους είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στο νερό και τη σκόνη, με την τεχνολογία τους να επιτρέπει τον ταυτόχρονο εντοπισμό των οχημάτων που κινούνται έως και σε 6 λωρίδες κυκλοφορίες, σε αμφότερες τις κατευθύνσεις. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι οι χειριστές των ραντάρ μπορούν να ορίσουν εύκολα διαφορετικά όρια ταχύτητας για αυτοκίνητα και φορτηγά.

ραντάρ ταχύτητας
TraffiStar S290M

Όσον αφορά τις υπόλοιπες δράσεις για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου -μεταξύ άλλων- καλύπτει τι ανάγκες σε εκπαιδεύσεις των αστυνομικών αρχών με θέμα την καλύτερη αστυνόμευση και τον έλεγχο των κακοφορτωμένων βαρέων οχημάτων και παρέχει ένα πιλοτικό σύστημα ανίχνευσης οχημάτων αντίθετης κίνησης για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στον Α/Κ Λεπτοκαρυάς στο Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Πιερίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός των ανωτέρω πρωτοβουλιών, η εταιρεία λειτουργεί προληπτικά αντιμετωπίζοντας την πιθανότητα πυρκαγιάς σε ηλεκτρικά οχήματα, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται και στην Ελλάδα, εξοπλίζοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Λεπτοκαρυάς, Δρυμώνα και Πυργετού με εξοπλισμό έκτακτης ανάγκης:

  • Δωρεά πυρίμαχων κουβερτών για την αποφυγή εξάπλωσης πυρκαγιάς
  • Δωρεά Emergency Plugs για την ακινητοποίηση των οχημάτων και την προστασία του προσωπικού που επιχειρεί.

Με τις δράσεις της, οι οποίες κινούνται πέραν των συμβατικών της υποχρεώσεων, η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου επιδιώκει να φτάσει σε μηδενικά τροχαία ατυχήματα, στο περίφημο «Vision Zero», ως το 2050 ή και νωρίτερα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ