Αυτό είναι το υψηλότερο τρενάκι στον κόσμο που έχει τελική... 206 χλμ./ώρα (video)

Το ψηλότερο τρενάκι στον κόσμο video 2022

Με την τρομερή του επιτάχυνση το ψηλότερο τρενάκι στον κόσμο μπορεί να ντροπιάσει το σύνολο των hypercars που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στους δρόμους όλου του πλανήτη.

Κάποιοι δεν θέλουν ούτε να τα βλέπουν στην οθόνη του υπολογιστή τους. Κάποιοι άλλοι αποτελούν φανατικοί θαυμαστές τους και φτάνουν να οργανώνουν ακόμη και τις διακοπές τους με απώτερο στόχο να βρεθούν σε ένα από τα bucket καθίσματα τους.

Μιλάμε φυσικά για τα roller coasters, τα οποία, μπορούν να προσφέρουν πολύ έντονες συγκινήσεις σε αυτούς που τα δοκιμάζουν. Οι εν λόγω συγκινήσεις χωρίζονται σε διάφορα επίπεδα έντασης ανάλογα με το θάρρος αλλά και το πόσο αντέχει... το στομάχι του καθενός, με τους «πρωταθλητές» σε αυτή την κατηγορία να είναι τα ατσάλινα roller coasters.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αντίθεση με την άλλη μεγάλη κατηγορία που είναι τα ξύλινα, τα ατσάλινα τρενάκια προσφέρουν σημαντικά μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στους σχεδιαστές τους, οι οποίοι μπορούν να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη να οργιάσει αναφορικά με τη σχεδίασή της διαδρομής.

Με το ατσάλι να αποτελεί το βασικό υλικό κατασκευής, τα roller coasters αυτού του τύπου επιτρέπουν και σημαντικά μεγαλύτερα ύψη σε σχέση με τα ξύλινα «αδερφάκια» τους. Πόσο ψηλά; Έως και τα 127 μέτρα πάνω από το έδαφος για το υψηλότερο τρενάκι του κόσμου, το οποίο βρίσκεται στις Η.Π.Α. και ονομάζεται Kingda Ka.

Το συγκεκριμένο τρενάκι που κατασκευάστηκε το 2005, εκτός από το ψηλότερο στον κόσμο, είναι και ένα από τα ταχύτερα που υπάρχουν. Για την ακρίβεια το δεύτερο πιο γρήγορο, πίσω μόνο από το Ferrari Rossa των 240 χλμ./ώρα, για το οποίο σας είχαμε μιλήσει εδώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από το να σας πάει ψηλότερα από οποιοδήποτε άλλο τρενάκι, το Kingda Ka είναι ικανό να μετατοπίσει κυριολεκτικά το στομάχι σας αφού χάρη στο ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα που φέρει επιταχύνει τους επιβάτες του από στάση έως και τα 206 χλμ./ώρα σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα! Καλό λοιπόν είναι να μην έχετε φάει κάτι πριν κάνετε μια βόλτα στο Kingda Ka, το οποίο μπορεί να απολαύσετε στο video που ακολουθεί.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ